OSKAB END KEHTESTADA: Annely põhitöö on telesaadete tootmine, kuid pulmaemana on naine järjepidevalt tegutsenud neli aastat. See on rõõmu toov hobi, mitte ränkraske igapäevatöö.

Foto: Remo Tõnismäe
Inimesed
18. juuni 2022, 12:17

Pulmaema Annely Järvsalu: „Millegipärast arvatakse, et ainult pulmaisa võib olla see, kes pidu ohjab ja et pulmaema võib poole viletsamalt tasustada."

Annely Järvsalu käib juba aastaid pulmaemaks. Südamelähedase hobiga tegeleb naine täpselt nii palju, et see tüütu kohustusena tunduma ei hakkaks, kuid paar korda kuus kindlasti.

See juhtus umbes 30 aastat tagasi, kui naise töökaaslaste pulmas avastati, et pulmaisa polegi. „Võtsin julguse kokku ja hakkasin n-ö käigupealt seda juhtima,“ meenutab ta. „Võib-olla lõid geenid välja, sest mu isa käis kunagi ka pulmaisaks. Mõtlesin kiiresti välja salvrätikute kasutamisega seotud mänge ja filmidest meenus, et pruudi nimi tuleb ära saata. Kokkuvõttes kujunes õhtu toredaks. Mina ei pabistanud, sest enamikku külalistest ma ei tundnud ja olin seetõttu veendunud, et rohkem neid nagunii ei näe. Pole suurt vahet, mida nad minust arvavad.“

Edasi lugemiseks: