Romantilises meeleolus puhkekorteri köögist avaneb vaade Pärnu peatänava punastele kivikatustele.

Foto: Priit Grepp
Sisustus
11. juuni 2022, 14:35

Kodukirja konkursi Aasta Kodu 2021 finalist

FOTOLUGU | Helilooja Raimond Valgre, suudlev paarike, rannahotell – Pärnu peatänava äärses kodus on eriline trepikoda

Helilooja Raimond Valgre, Pärnu rand oma ajalooliste korvtoolidega, Rannahotell, suudlev paarike, Rüütli tänav sajand tagasi – kõik selle on kunstnik Eda Mikker maalinud siia Pärnu peatänava juugendhoone trepikotta läbi mitme korruse.

Arvestades, et peatänav Pärnus kipub õhtuti välja surema, andes teed kaubanduskeskuste melule, on kodu ja äri rajamine siia, kus nii mõnigi hoone hetkel hinge vaagub, paras julgustükk. Siinsamas kõrval asuv hoone pole aastaid leidnud omale uut sisu, on kinnilöödud akendega ning tundub kohe kokku kukkuvat.

Maja sisehoovi, mida jõudumööda haljastatakse, unistab Nele ema kohviku rajamisest. Ka mitmed filmitegijad on huvi tundnud nendes korterites filmimise vastu. Kuurordimeeleolud on Nelet paelunud sedavõrd, et korduvalt Haapsalus käies on ta avastanud ka sealsed võlud ning omale sinna imepisikese korteri loonud. Muidugi Kalda tänavale – nime maagia.

„See Rüütli tänava maja oli täis kontoreid, neisse kortereid koos kõige eluks vajalikuga rajada on paras ettevõtmine,„ räägib Kalda. „Oli ainult külm vesi, aga vannitoad, kanalisatsioon ja kõik muu tuli juurde teha.“

Edasi lugemiseks: