Liina soovitab endalt küsida: mis on see, mida ma oma elus päriselt vajan, et end hästi tunda.

Foto: Pexels
Eneseareng
31. mai 2022, 18:54

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST ILMUB IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | Nõustaja: „Kui paljudelt inimestelt nende töö ära võtta, ei jää neist suurt rohkem järgi. Ühel hetkel sellest aga enam ei piisa.“ (4)

„Kui eluga on keeruline rahul olla, sest kogu aeg on tunne, et midagi on justkui puudu, peaks veidi mõtlema – mis on õnn minu jaoks ning millest see koosneb,“ räägib tänases Naistelehe Podcastis Mõttekoht kogemusnõustaja Liina Virolainen, et absoluutselt iga inimene võib oma elus kogeda paigalseisu.

Seda tunnet ei ole tema sõnul mõtet eirata, sest iseenda eest ei põgene kuhugi. Selle asemel tasubki mõelda, mis on koht, kuhu ollakse oma eluga praegu jõudnud ning mida oma ellu soovitakse. Liina soovitab endalt küsida: mis on see, mida ma oma elus päriselt vajan, et end hästi tunda. Tema küsis ja teeb nüüd tänu sellele tööd, mis säästab ta tervist ning päriselt meeldib.

Kogemusnõustaja ja sotsiaaltöötaja Liina Virolainen.

Foto: Erakogu

„Kahjuks on liigagi palju neid inimesi, kelle elus on töö põhiline – kui see ära võtta, ei jäägi justki suurt enam järgi,“ nendib Liina. Ühel hetkel tööst aga enam ei piisa ning midagi on kogu aeg justkui puudu. See tähendabki, et on omadega jõutud paigalseisu. Kust välja rabelemiseks tuleb näha vaeva, esitada endale ebameeldivaid küsimusi. Aga see kõik on seda väärt. „Parim rohi paigalseisu vastu on uudishimu iseenda, oma elu ja maailma vastu,“ annab Liina selleks olukorraks ühe kavala retsepti ning räägib tänases saates lähemalt, kuidas paigalseisu ära tunda ning sellest välja rabelemisega enda ellu uut hingamist leida. Ning mida see kõik tema ellu kaasa tõi.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.