Lugejakiri

Lugejakiri | Ebaõnnestunud vereproov: kas patsient peab verevalumiga lihtsalt leppima?! (12)

LISA KOMMENTAAR

tule taevas appi!2. juuni 2022, 16:17
Mitte veresoon ei läinud katki, vaid süstlast läks veidi verd naha alla ja tekkis verevalum ... tavaline ju!
Vacutainer verevõtu komplekt2. juuni 2022, 08:23
Vaakumssüsteemiga ehk vaamkumtehnikaga veenivere võtmine on vere võtmine suletud süsteemis ongi raskem, sest verevõtja ei näe enne, kas nõel on veenis. Doonorvere võtmisel on n-ö avatud nõel - kohe on näha, kui nõel on veenis. Ka analüüsiks võiv verd võta ainult nõelaga, mõneks analüüsiks see aga ei sobi. Ja loomulikult on ühel inimesel "paremad" veenid, teisel on raskem soont kätte saada. Mina kuulun viimaste hulka ja harva esimese korraga õnnestub. Viga oli vist selles, et ette ja taha ei vabandatud. Appi - ja see üritus veel, kuhu ei saanud pikki varukaid panna ja kõik nägid!
Oswald2. juuni 2022, 03:51
See on nüüd küll viimane mida vereproovi võtvale õele ette heita. Mõne naise ihu on nii õrnakene, et sammud temast mööda, juba on preilil/proual sinikad ihul.
Vale puha!2. juuni 2022, 21:47
Just esimene asi, mida tulnuks sideme äravõtmisel teha, oleks pidanud minema tagasi kätt näitama, siis kirjutama pretensiooni selle õe kohta. Suuremates haiglates on olemas kvaliteediteenistus. Infolauas on selleks ankeedid täitmiseks. See oli puhtalt veeni läbitorkimine, oskamatu või lohakas töö õe poolt. Vereproovi võtmine ei saa olla terava valuga ja suure sinikaga. Sa Oswald elad oma nõukaajas, kus oli kombeks vait olla ja ära kannatada ka igasugune kirvetöö. Tule tänapäeva, kus sa praegu elad!! See õde teadis väga hästi, mida tegi. Aus inimene vabandab vähemalt patsiendi ees!
Joppenpuhh2. juuni 2022, 22:16
To Vale puha!: No ei ole nii, et kohe tekib sinikas, et verevõtja hakkab kohe ette ja taha vabandama. Kas me tõesti oleme jõudmas Ameerikasse, kus kohtusse minnakse sellepärast, et mäkdoonaldsi ees kohvitops käes koperdades võid mäki kohtusse anda, sest keegi ei hoiatanud, et kohv oli kuum?
Tom501. juuni 2022, 23:40
Mul juhtus sama asi aastaid tagasi , kui käisin Lasnamäel töötervishoiu arsti juures! Seal oli üks vene õde , kes pani nõelaga veenist mõõda ja peale seda võttis ta mu vasakust käest selle proovi! Aga käsi oli laiguline 2 kuud peale seda ja väga valus oli tööd teha! Mis sellises olukorras saaks teha tulevikus, et algajad õed ei saaks verd võtta , kui ei oska seda võtta?
kiki2. juuni 2022, 13:49
aga kust nad õppivad siis, vaevalt et kui näiteks 5 aastat õena oled töötanud, aga kunagi veeni verd pole võtnud, siis järsku oskad.
kisa ei millestki1. juuni 2022, 21:40
jummel, sinikas, palun kahjutasu ...jne. jne. Inimesel pole muid muresi, siis tuleb need välja mõelda. Edu!
vahel juhtub1. juuni 2022, 23:10
Vabandust jummel,2. juuni 2022, 23:12
räägid rumalat juttu. Läbitorgatud veen ja väljamõeldis?? Tegelege siis oma muredega, pole vaja kommentaariumis aega viita. Ühe sinika pärast ei hakkaks ma sotsiaalmeedias ealeski kära tõstma, kuid olen sarnase kogemuse läbi elanud. Vere võtmine ongi nagu loterii, oleneb veresoontest, ikka juhtub! Kuid.. kui läheb kehvasti, näeb õde seda otsekohe, ja tunneb patsiendi valusööstu. Seljuhul PEAB ta inimese ees vabandada, mitte verevalumi vaikides kinni mässima. Vabandanud ja soovitanud kodus külma peale panna, ja seda artiklit poleks ilmunud. Suhelge, inimesed, omavahel, elu oleks palju kergem!
Andres1. juuni 2022, 21:30
Keegi meist pole eksimatu, juhtub ikka. Kipitab ja sinetab jah hulga aega, aga see on ka kõik. Kindlasti doonoriverevõtjatel juhtub ka. Eri asi nüüd. On endal ka olnud mitu korda sinikas.
Reklaamin2. juuni 2022, 23:25
omast kogemusest: Lioton 1000 aitab selpuhul hästi. Teen remonti ja aiatööd, vahel ei märkagi enne, kui õhtul magama minnes, et jälle sinikas! See geel on üks hea toode, mida kiidan. Määrin korduvalt peale ja verevalum lahustub poole kiiremini. Ongi tuub juba otsakorral, peaks lisa ostma. Igas kodus võiks see geel koduses apteegis käepärast olla. Leevendab igasugust lööki ja rahustab väsinud jalaveene.