Ussikeeled

Foto: kollaaž
Suhted
16. mai 2022, 11:01

„USSIKEELED“ | Mida teha, kui mees jättis kolme lapsega maha? Vahest rõõmustada? Said lahti inimesest, kes sind ei osanud hinnata! (5)

Seekordne saade tuleb Keidule otse saadetud kirjast, mille edastas naine, kelle mees kõndis minema tema ja kolme lapse kõrvalt. Tundub üsna hull seis?

Meile kirjutas vapper naine, kes sellisest olukorrast välja tuli. Sestap soovitaski too armas kuulaja meil rääkida naistest, keda on petetud ja maha jäetud, aga kes ei julge sellest rääkida, vaid teevad näo, et kõik on korras.

„Kõige raskem on see, et sa ei räägi, ja kõik tuttavad mõtlevad, et kas sul on armuke või oled käinud maovähendusoperatsioonil, kui oled paari kuuga kaotanud üle 20 kilo. Ja sa alati naeratad ja kõik vaatavad, et „Issand, kui hea sa välja näed!“, aga mitte keegi ei tunne huvi, mis juhtus või kas sul on kõik okei,“ tõdeb ta.

Ussikeeled aitavad olukorda vaagida ja sõnastada mõningaid karme elutõdesid. Üks neist on: on veel üks hullem asi kui mees, kes lahkub kolme lapse ja naise juurest. Suhetel on karme lõppe ja igaüks on neist erinevad. Mitte alati ei oska inimesed õigel ajal edasi minna ja teist vabaks anda.

Eestlasi vaevab aga tihtipeale see vaevus, et muret ei julgeta teisega jagada. Meie aga selgitame, miks see nii võib olla: kui paljud on kogenud abi küsides mõistmise asemel hoopis hukkamõistu?

Aga vahel peab abi päriselt küsima. Aga kuidas? Ja kellelt?

Kuula saadet!

Kirjutage meile: [email protected].