KANGASTELGEDE TAHA VAIPA KUDUMA: Käsitöökeskusesse pandud kangaspuude taha unustab Merike end tihtilugu. See on tema lemmiktegevus.

Foto: Katrin Topkin
Inimesed
22. mai 2022, 10:17

TÕELINE SÄDEINIMENE | Kurdiks jäänud Merike täitis oma eluunistuse ja avas Tamsalus käsitöökeskuse

Pikaaegse ettevõtja Merike Freienthali kuulmine langes niivõrd, et naine läks sunnitult lihttööle. Kuulmisimplantaadi paigaldamise järel julgeb ta jälle elu nautida ja pühendub sellele, mida armastab.

Tamsalu linna südames asuvasse Kodutare käsitöökeskusse siseneb uljal sammul noormees. Uks võtab tuulest jõudu ja läheb kinni sellise pauguga, et külastaja isegi selle üle kõvahäälselt imestab.

Parasjagu ruumis askeldav Merike (49) tulija sõnu aga selgelt ei kuule. „Mida? Ma ei kuulnud, palun korrake,“ palub naine lähemale astudes.

Nii ongi – kui ostja on tema lähedal, pole midagi aru saada. Kui räägitakse veidi kaugemalt, reedavad need mõned sammud Merikese erivajadust. „Teid teenindab vaegkuulja“ – teavitab ka silt letil.

„Paljud ei taha öelda, et nad on vaegkuuljad. Nad ei kuule, küsivad uuesti ja siis tunnevad end halvasti, sest teised vaatavad: on alles veidrik või juhm.“ Ka Merike on taolist suhtumist kogenud, aga sellest välja ei tee. „Ma pole kunagi varjanud, et olen vaegkuulja. Olin 25, kui mind tabas kuulmislangus. Praegu olen meditsiinilises mõttes kurt.“ See kõik leidis aset vaid veerandsaja aasta jooksul.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99