MIKS TA SEDA TEEB?: „Ühelt poolt kindlasti Ukraina sõprade pärast. Aga mitte ainult. Eestlastel on suhteliselt värsked mälestused okupatsiooniajast, me saame aru, mida see tähendab.“

Foto: Jouko Kokkonen
Inimesed
12. mai 2022, 09:37

Ukrainlasi aitav Lauri Koost: „Me ei tohi sõjaga ära harjuda. Abistamine peab jätkuma, kuni see kurjus ja hullus kestab.“ (1)

Koos sõpruskonnaga toetusaktsiooni algatanud Lauri Koost on mitmeid kordi sõjast räsitud Ukrainas abiks käinud. Tänaseks saadab meest kindel veendumus: head inimesed pole maailmast kusagile kadunud.

Lauri nautis parasjagu elukaaslasega puhkust Sri Lankal, kui juhtus see, mida mees südames sisimas juba pikalt pelgas. „Kolleegid läksid 24. veebruaril hommikul kell viis tööle järgmist lendu ette valmistama, kui algas pommitamine. Miski ajas mu hommikul voodist üles, selline kummaline ärevus. Mäletan, et kell oli 7.30 kohaliku aja järgi. Võtsin telefoni lahti, BBC-l oli juba live-postituste kajastus üleval. Loetud minutid hiljem saabus teadaanne, et Venemaa alustas seda niinimetatud erioperatsiooni. Äratasin elukaaslase ja ütlesin: „Ukrainas hakkaski sõda pihta.“ Oleksin vabalt ka ise ju võinud seal olla,“ tõdeb ta.

Eestisse naastes hakkas ta kohe otsima võimalusi Ukraina sõprade aitamiseks.

Edasi lugemiseks: