Riho Terras, Jaak Madison.

Foto: Kollaaž (Stanislav Moškov, Vida Press)
Eesti uudised
6. mai 2022, 11:19

KONSERVATIIVNE LÄBU: ööklubi ukselt tagasi saadetud eurosaadikud sattusid Prantsusmaal sekeldustesse kohaliku politseiga. Riho Terras: etteheited on alusetud (157)

Isamaalasest Euroopa Parlamendi saadik Riho Terras oli kolmapäeval Prantsusmaal Strasbourgis osaline politseiga seotud intsidendis.

Erakond Isamaa teatas pressiteates, et kolmapäeva õhtul, 4. mail kõndis Riho Terras koos Euroopa Parlamendi kolleegide ja töötajatega Strasbourgi kesklinnas. Õhtu lõppes vahejuhtumiga, kuhu oli kaasatud ka kohalik politsei ning esitati etteheiteid mitmete Euroopa Parlamendi liikmete, nende hulgas ka Riho Terrase, vastu.

Strasbourgi Live Clubi omanik Eric Legrand kinnitas Delfile, et 4. mail toimus nende klubis inetu intsident Eesti Europarlamendi saadikuga, mis päädis politsei kohale kutsumisega.

„Ta keeldus maksmast sissepääsumaksu ja garderoobitasu,“ selgitas Legrand, kuidas intsident algas. „Tema sõber pakkus, et maksab tema asemel, aga ta keeldus. Ta läks väga närvi.“

Klubiomaniku sõnul hakkas saadik uksehoidja nahavärvi kommenteerima, kasutades rassistlike sõnu. „Ta kasutas muu hulgas ka sõna ahv, mind isegi üllatas et ta oskas seda öelda prantsuse keeles,“ märkis klubi juht.

„Esitatud etteheited ja süüdistused on valed ning täiesti alusetud. Seda on kinnitanud ka vahejuhtumi tunnistajaks olnud Hollandi kodakondsusega Euroopa Liidu ametnik. Olen kindel, et õiguskaitseorganid selgitavad välja tõe ning saabub selgus,“ kommenteeris juhtunut Terras.

Edasiste asjaolude ilmnemisel lubas erakond anda täpsustavaid selgitusi.

Reede pärastlõunal Frankfurti kaudu Eestisse saabunud Terras ütles Tallinna lennujaamas ERR-ile, et vahejuhtumi põhjustas asjaolu, et ta tahtis minna koos Jaak Madisoniga ööklubisse, kuhu neid aga mittesobiva riietuse pärast sisse ei lastud. Küsimusele, mis tema riietusel siis viga oli, vastas Terras, et ta ei tea.

Diplomaatiliste allikate väitel üks saadikutest solvas kella 5 paiku varahommikul ööklubi Live Club uksehoidjat ja teine sattus kohale tulnud politseinikega rüselusse.

„Mina ise kutsusin politsei, sest seal oli arusaamatus. Aga see lõppes niimoodi, et mitte mingit rassismiasja seal ei olnud,“ väitis Terras.