ABISTAJA: Eestlane Harri pani kokku meeskonna, kes toimetab Ukraina armeele kaitsevarustust. Vasakul ülemisel fotol kohtub Harri brigaadiülema ja tema allohvitseridega, kes teada annavad, mida neil vaja läheb. Vasakul alumisel fotol on Ukrainasse teel olevad Eesti firma Bulletproof 170 metallplaati.

Foto: 3 x Harri
Eesti uudised
5. mai 2022, 22:18

Oma panuse saab anda SIIN!

Kes on maski taha peituv Ukraina armee parem käsi Harri_EST? „Aitame kaitsevarustuse eesrindele saatmisega sadu, võib-olla isegi tuhandeid võitlejaid.“ (4)

Kes Twitteris Ukraina sõjaga seonduvat jälgib, teab juba ilmselt Harri_EST nimelist säutsujat. Tegu on Eesti mehega, kes Ukraina sõja puhkedes toimuvat käed rüpes pealt ei suutnud vaadata ning Ukraina abistamiseks rahvusvahelise meeskonna lõi. Tema initsiatiivil korraldavad 35 inimest üle maailma kaitsevarustuse hankimist ja toimetamist eesrindele Ukraina võitlejatele.

Harri nendib, et on isegi imestunud, kui hästi toimib tema 35liikmeline tiim hoolimata sellest, et omavahel kohtutud pole. „95% start-up'idest põruvad esimsel aastal. Ma arvan, et meie küll ei põru! Kõik töötavad enda vabast ajast, keegi ei saa selle eest tasu. Kõigil on ühine eesmärk – aidata Ukrainat,“ ütleb ta. Kui sõda lõppeb, hakkab Harri tiim panustama Ukraina ülesehitamisse.

Kuid kui lähedale on Harri ise rindejoonele sattunud?

Edasi lugemiseks: