Vera Ivanovna: Aadlisoost õukonnadaami ja alkeemikust poeedi vaim on ilmselt ajaloo üks põnevamaid kirjaniketiime.

Foto: Wikipedia
Müstilised inimesed
9. juuni 2022, 20:41

HULL VÕI GEENIUS? Vera Krõžanovskaja-Rochester: kirjanik, kes kirjutas väidetavalt vaimu etteütlemise järgi poolsada romaani

Vera Krõžanovskaja-Rochester on kirjanikuna maailmas ainulaadne. Naine kinnitas nimelt, et tal on „vaimne kaasautor“, kes talle tema ebatavalised maagiast ja müstikast tulvil ajaloolised romaanid dikteeris.

„Tihti jäi ta vestluse ajal lihtsalt vait, muutus pisut kahvatumaks, vedades käega üle näo ning hakkas kordama ühte ja sedasama fraasi: „Kiiresti paber ja pliiats!“ Tavaliselt istus Vera Ivanovna sel ajal väikese laua taga tugitoolis, kus peaaegu alati lebasid pliiats ja paberid. Ta heitis pea kergelt selja taha, poolsuletud silmad olid suunatud ühte punkti. Ootamatult alustas ta kirjutamist, heitmata pilku paberile. See oli tõeline automaatkirjutamine. Transiseisund kestis 20–30 minutit, pärast seda langes Vera Ivanovna tihti meelemärkuseta olekusse. Iga kord lõppes üleskirjutatud edastus allkirjaga „Rochester“.“ Nii kirjeldab ühe maailma erilisima kirjaniku Vera Krõžanovskaja-Rochesteri loomemeetodit tema kaasaegne.

Edasi lugemiseks: