Foto: Temuri Kvingia
Sisuturundus
5. mai 2022, 10:03

Kaunis ja funktsionaalne vann – kuidas valida oma koju see õige?

Vannituba remonditakse ja kujundatakse ümber keskmiselt iga 10–15 aasta tagant, mistõttu on tegemist pikaaegse investeeringuga. Et vannituba näeks hea välja ka pärast nii pikka aega, tasuks sinna valida just see kõige kvaliteetsem ja parem. Kodumaise vannitoamööbli tootja Balteco turundusdirektor Merje Sumberg annab nõu, kuidas seda teha.

Oma kodumaise stiilse disaini ja kvaliteediga on Baltecol palju püsikliente. „Täna just sain kõne kliendilt, kes tellib neljandat korda meilt kogu vannitoasisustuse, kivivanni, mööbli ja dušilahenduse,“ toob Merje Sumberg näite. Üldiselt on aga inimeste vannitoaga seotud soovid erinevad – näiteks ei saa öelda, kas nüüdisajal eelistatakse pigem vanni või dušinurka. Kui ruumi jätkub, võiksid need mõlemad kodus olemas olla – dušš kiireks pesuks, vann aga lihtsalt nautimiseks.

Luksuslik kivivann on vannitoa pärl

Eriti populaarseks on saanud kivivannid, mille võidukäik algas kümmekond aastat tagasi. „Esiteks on kivivann väga mõnusast materjalist, kehale hellitavalt siidine ja meeldiv. Kivivanni valmistab Balteco kahekihilisena, mis tagab erinevuse sise- ja välispinna vahel. Lisaks tagab see sisepinna ergonoomilisuse ning on väga hea soojusisolatsiooniga, aidates hoida vannivee soojana pikka aega,“ kirjeldab Sumberg põhjuseid, miks on kivivann niivõrd armastatud.

Kes tahab oma koju seda kõige luksuslikumat, valibki kivivanni. Edasi sõltub paljugi juba disainieelistustest ning sellest, mis vannituppa sobib. „Minule näiteks meeldivad ovaalse disainiga kivivannid, nagu Cade, Marin, Senzo, Halo. Kuid väga kauni esteetilise vormiga on Como kivivann, mida pakume ka seinaliidesega – nii vasaku kui ka parema nurgaliidesega. Matt kuldse välisviimistlusega kivivann näeb väga luksuslik välja. Samuti suurem ümmarguse kujuga Allure on eriti suurejooneline ja eksklusiivne vann,“ toob Sumberg välja mõned oma lemmikud.

Ka akrüülvannid on jätkuvalt armastatud

Akrüülvannid on inimeste kodudes olnud kasutuses juba pikka aega. Materjali plussiks on tõik, et sel on loomulikku soojust, see on võrreldes kivivavanniga soodsam ja samas ka vastupidav materjal. Just akrüülvann võimaldab parimal moel pakkuda massaaživanni eeliseid.

Valides akrüülvanni (ja ka massaaživanni), mängib eelkõige rolli vanni sügavus – et nautida head ja tõhusat veemassaaži, peab vannil olema optimaalne sügavus. „Massaaživann peab täitma kodus kliendi põhilist ootust ehk siis pakkuma maksimaalselt tõhusat ja head veeteraapiat. Kui valida Balteco S11 SlimLine Hydro massaaživann, siis antud massaažisüsteemiga vann on väga nauditav koduse spaa vann. Tegemist on täisintegreeritud elektroonilise massaaži funktsiooniga vanniga, kus veemassaaži võimsus on 1500 W. Vannile on võimalik lisavarustusena juurde tellida AmbiLight meeleoluvalgustus ning elektrooniline veega täitmise süsteem AutoFill. Standardvarustuses on juba eriti tõhus Theraphy programm," kõneleb Sumberg.

Kõige tüüpilisemaks vanni kujuks on just klassikaline sirgjooneline vann. „Edasi tuleb tilgakujuline vann, nurgavann ning on ka erikujulised vannid. Kivivannide puhul saame rääkida ka ümberringi vaadeldavatest vannidest, ehk vanni saab asetada ruumi keskele,“ osutab Sumberg.

Vanne on erinevas suuruses, mistõttu peaks praktiliselt igasse vannituppa mõni variant sobima. „Meie kõige väiksema kivivanni pikkus on 130 cm. Azur ovaalsel kivivannil on erinevad mõõdud saadaval ja see kõige väiksem ongi 130. Edasi tuleb Azur 140 ja 150. Eks neid klassikalise suurusega vanne on valikus palju. Vannituba on üldjuhul planeeritud nii, et klassikaline 150 vann sinna igal juhul mahub.“

Tahaks punast vanni? Pole probleemi!

Vannid pole ammu ainult valged – kes tahab, saab sinnagi teatavat särtsu tuua. „Palju tellitakse meilt ka värvitud välisviimistlusega vanne. Värvipalett on kogu RAL süsteemi spektri ulatuses, seega leidub nii punaseid, kollaseid, sinepivärvi, halle kui ka musti kivivanne. Neid omakorda kombineeritakse meie solid surface Xonyx lettvalamute või letipealsete kivimassist valamutega. Viimaseid saab valida samas värvitoonis nagu vanni,“ toob Sumberg välja.

Kes igatseb oma koju ajatut disaini ja kvaliteeti – olgu siis kivivanni või akrüülvanni –, võiks eelistada kodumaise ettevõtte Balteco toodangut. Balteco käsitsi valmistatud kivivannide võlu on vastupidavuses, läbimõeldud tootearenduses, detailides, paigalduse lihtsuses ja kompromissitus mugavuses. Akrüülvannide kasuks räägib aga tippkvaliteetne saniteetne akrüül, ruumiline vanniraam, optimaalne vannisügavus, vaiksed õhu-massaažipihustid, töökindlad massaažipumbad, veetaseme andurid ja massaaži intensiivsuse sujuv reguleerimine.

Balteco pakub ka laia valikut Eestis toodetud dušinurki, dušiseinu, dušiuksi ja kombineeritud lahendusi. Olemas on 8 mm ja 6 mm karastatud klaasidega dušitooteid, erinevad alumiinium- ja hingede viimistlused ning klaasivalikud. Tooted valmivad vastavalt kliendi soovitud mõõtudele ja mõistagi Eestis.

Vaata lisaks veel SIIT!