Teadliku seksuaalsuse koolitaja ja nõustaja Karolin Tsarski.

Foto: Erakogu
Eneseareng
15. märts 2022, 18:36

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST ILMUB IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | Karolin Tsarski: „Naudinguta seks lõhub naist nii vaimselt kui füüsiliselt.“ (14)

„Seksuaalenergia on elu allikas ja kui see voolab, on ka kõik muu elus toidetud. See tähendab suuremat enesekindlust, head paarisuhet ja ka korras tervist,“ räägib värskes Naistelehe podcast’is „Mõttekoht“ teadliku seksuaalsuse koolitaja ja nõustaja Karolin Tsarski, et naiste seksuaalsele naudingule on oluline senisest rohkem tähelepanu pöörata.

Naiste seksuaalsus ja nauding on Karolini sõnul ajaloos üsna uued teemad ning seepärast kipub ikka püsima mentaliteet, et naist on vaja vaid selleks, et mehele seksi anda ja lapsi sünnitada. Ent kui seksida aastaid ilma naudinguta, sageli ka läbi valu, lõhub see naist nii vaimselt kui füüsiliselt. „Minul oli seetõttu palju probleeme suhetes,“ on Karolin isegi kõike kogenud.

Nii isiklikele kogemustele kui paljudelt naistelt kuuldud lugudele tuginedes kirjutas Karolin raamatu „Mida naised (voodis) tahavad“, mis on kasulik käsiraamat meestele, ent põnev teekond iseenda tundmaõppimisel ka naistele.

Selle raamatu ilmumisest ajendatuna rääkiski Karolin Naistelehe podcast’is „Mõttekoht“, kas ja kuidas on võimalik õppida saada „parimaks, kes tal kunagi on olnud“, kuidas hea seks meie elu muudab, mida naised siis ikkagi tahavad, mida ette võtta, kui pikaajalises suhtes kipub kirg kaduma ning mida tema vanaema kogu sellest asjast on arvanud.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.