Ukraina president Valodõmõr Zelenskõi.

Foto: Scanpix
Suhted
12. märts 2022, 13:29

„USSIKEELED“ | Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kui uus seksisümbol – mis on tema fenomeni taga?

Seda on juba palju öeldud, et kui asjad lähevad tõeliselt hulluks, saavad klounidest kangelased. Nii on juhtunud Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga, kunagise näitleja ja koomikuga, kellest sai president ja uusim ülemaailmaline seksisümbol.

Ta ei ole klassikaline macho. Netist leiab klippe, kus ta tantsib stilettodes ja liibuvates riietes. Ta on osalenud Ukraina tantsusaates. Need ei ole Venemaa riigipea Vladimir Putini hoolikalt koostatud amforaotsimised või palja ülakehaga kalastamised.

Zeleskõi ei häbene näidata välja oma kiindumust abikaasa vastu. Ta räägib inimestega otse, ausalt, varjamata väsimust, ent kuidagi ikkagi leides endas jõudu, et inimesi, enda riigi kodanikke julmas sõjas lohutada ja innustada. Ning manitseda maailma: Ukraina vajab abi.

Julmal moel on see rahulik enesekindlus, raskes olukorras iseendaks jäämine, oskus rääkida lihtsal moel, visata vahel isegi nalja saanud maailmas vägagi populaarseks. Miljonid naised on sotsiaalvõrgustikes nentinud, et kas on väga ebakohane õhata selle mehe järgi.

Ei ole. See on märk, et klassikaline toksiline maskuliinsus, kus mees peab olema tundetu julm kivimürakas, on viimaks ometi läbi saamas. Et raskel ajal on ongi kangelased pealtnäha tavalised inimesed, mehed, kes ei häbene enda tundeid, saavad aru huumorist ja sellest, kuidas raskes olukorras rääkida otse südamesse.

Ja nagu ikka – palun kirjutage meile [email protected], kui tahad midagi südamelt ära rääkida või soovitada meile teemasid, mida analüüsida.