Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
18. veebruar 2022, 09:37

Mure korral helista Eluliini Naiste tugikeskus 551 5491 (24/7) või vaata https://eluliin.ee

VÄGIVALLAST VÄLJA! Kogemusnõustaja Merli Kaunissaar: ohver võib seitse korda põrgusse tagasi tõmmatud saada. Loeb aga see, et ta viimaks on nii tugev, et lahkuda (2)

„Ma olen üksi.“ – „Keegi ei aita mind enam.“ – „Nii jubedalt häbi on.“ Need on vaid osa hävitavatest tundmustest, mis valdavad vägivaldsesse suhtesse sattunud inimest ning võivad aheldada ta kurja juure külge. Hirm on reaalne, sest sageli on agressor teinud endast kõik, et ohver ei oskaks ega julgeks abi otsida. Kuid abi ON olemas. Eesti üks tuntumaid lähisuhtevägivalla kogemusnõustajaid Merli Kaunissaar aitab ohvritel astuda just selle esimese sammu põrgust välja. Isegi kui seda tuleb astuda seitse korda – mis on keskmine halvast suhtest loobumise katsete arv enne õnnestumist.

Merli tunnistab, et see pole karjäär, mida ta oleks ise endale valinud, kuid tal on hea meel, et tema kannatustest õpitud kogemused aitavad teisi. „Tundsin blogiga alustades, et võtan nii oma vägivallatsejalt viimase võimu ära,“ lausub Merli, kel on endal selja taga väga raske lähisuhe, mis tuletab end tänini meelde ärevushäirete ja õudusunenägudega.  „Lootsin, et ma saan kedagi, kes võib olla samasuguses olukorras, oma looga aidata. Aga ma ei uskunud, et saan nii palju aidata.“

Edasi lugemiseks: