UUS TREND: Tehnoloogia arenedes tekib üha uusi viise oma ekskallimale kätte maksmiseks. Ühel juhul tegi mees endisest elukaaslasest võtskuulutuse intiimteenuste pakkumise kohta. Spetsialistid – teiste seas riigiprokurör Karin Talviste, justiitsministeeriumi analüüsitalituse nõunik Kaire Tamm ja politseikapten Kati Arumäe – nimetavad seda digiperevägivallaks.

Foto: Kollaaž (Erki Pärnaku, prokuratuur, politsei, justiitsministeerium)
Eesti uudised
21. veebruar 2022, 12:11

PEREVÄGIVALLA UUED VÕIKAD KOMBITSAD: koos tehnoloogiaga arenevad ka võimalused räigeteks kuritegudeks (2)

Kättemaksu hauduv mees paiskab sotsiaalmeediasse võltskuulutuse intiimteenuste pakkumise kohta, kuritarvitades eksnaise fotot ja telefoninumbrit. Õige pea hakkabki naine saama seksihuvilistelt kõnesid ja kirju. Mullu toimunud 3760 perevägivallakuriteo ohvriks langes peale täiskasvanute – enamasti naiste – ka palju alaealisi.

Perevägivalla juhtumitega tegelevad ohvriabitöötajad, politseinikud, prokurörid ja uurijad elavad päevast päeva kaasa teiste pereelule, püüdes lahti harutada juhtumeid, mille tunnistajateks on pahatihti vaid mees ja naine ise ning nende kodu neli seina. Eesmärk ei ole mitte ilmtingimata rusikakangelane vangi saata. Oluline on, et mõlemad osapooled saaksid abi.

Edasi lugemiseks: