Foto: Pixabay
Eesti uudised
2. veebruar 2022, 14:18

Milline kuupäev on tänavu veelgi populaarsem?

MAAGILINE KUUPÄEV? 02.02.2022 osutus abiellujate seas väga populaarseks

Tallinna perekonnaseisuametis sõlmitakse kolmapäeval 22 abielu, mis on tavapärase talvise argipäevaga võrreldes ligi poole võrra enam.

„Alates 2001. aastast on numbrimaagiad olnud meie ametis ikka päevakorral ning toonud rohkesti noorpaaride sooviavaldusi, kuna korduvate numbritega kuupäevi usutakse olevat hea õnne märk,“ rääkis perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask. „Lisaks on abiellujad maininud, et erilisem kuupäev jääb tulevikus pulma-aastapäeva tähistades seda erilisemalt meelde.“

Õnnepalees toimuvad abieluregistreerimised kolmapäeval kahes saalis ja pidulikke kombetalitusi viib päeva jooksul läbi kolm tseremooniameistrit. Tavaliselt on nädala sees talvisel ajal keskmine abielu sõlmimiste arv 12. „Teeme omalt poolt kõik selleks, et tavapärasest kõrgema registreerimiste arvuga päev mööduks kõigile osapooltele mugavalt ja meeldejäävalt,“ lisas Kask.

Teisipäevaks, 22. veebruariks 2022 on Tallinna perekonnaseisuametis abielu registreerimiseks soovi avaldanud 32 noorpaari ning tseremooniad viiakse läbi Õnnepalee kõigis kolmes saalis.