Länipõlemist võib võrrelda tiku põlemisega: pärast heleda leegiga põlemist ei jää inimesest suurt midagi alles.

Foto: Pexels
Eneseareng
18. jaanuar 2022, 15:56

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST ILMUB IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | LÄBIPÕLEMINE VIIB TERVISE JA RÕÕMU: „Töölt koju sõites pidin auto kinni pidama, et suurest pingest oksendada.“

„Mu tervis ütles tasapisi üles. Töölt koju sõites pidin ma aeg-ajalt peatuma ja värsket õhku hingama, sageli ka oksendasin. Ma tundsin meeletut pinget ja survet ajus, kõhus kõik keeras,“ meenutab kogemusnõustaja Liina Kaljuvee värskes podcast’is „Mõttekoht“ oma tööalast läbipõlemist.

Liina sattus läbipõlemise küüsi seitsme aasta eest, kui soovis oma töises elus teha kannapööret. Valitud uus valdkond tõi uued probleemid ning nii hakkaski kõik tasapisi kerima.  Kadus tunne, et elu on elamuseks. Ühel hetkel tundus probleemidest läbi närimine väga keeruline ning stress põhjustas probleeme nii tööl kui kodus, samuti ütles tasapisi üles tervis. Takkajärgi mõeldes nendib ta ka, et läbipõlemine muudab inimese isiksust – tema muutus kiuslikuks ja kurjaks. Kuigi Liina hakkas iseendaga viimaks tegelema ning tõusis tasapisi fööniksina tuhast, jättis läbipõlemine organismile oma jälje ning sellest taastumiseks kulus poolteist aastat.

Kogemusnõustaja Liina Kaljuvee

Foto: Erakogu

Mida täpsemalt toob kaasa läbipõlemine, mis vaikselt, kuid kindlalt inimese elu üle võimust võtab, kuidas end ja oma ümbritsevaid selles olukorras aidata, sellest värskes Naistelehe podcast’is „Mõttekoht“ räägimegi.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.