Mõistmaks oma unistusi, soove ja ka oskuseid, tasub need kirja panna ning aeg-ajalt neis audit teha.

Foto: Pexels
Eneseareng
13. jaanuar 2022, 18:11

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST ILMUB IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | Karjäärinõustaja: keerulised ajad võivad olla tõukeks luua oma elus muutuseid

„Kõige olulisem on endasse uskuda ning oma võimalusi märgata,“ rõhutab Naistelehe podcastis Mõttekoht karjäärinõustaja Anna Gramberg, et keerulised ajad võivad inimestele töises plaanis võimalusi juurde luua.

„Praegune ebamäärane aeg loob inimestele töises plaanis ühest küljest võimalusi juurde, kuid teisalt võtab neid ka ära,“ nendib Anna. Tema sõnul ei tasu aga oma karjäärialaseid unistusi maha matta vaatamata sellele, et ajad on segased ning kunagi ei või teada, mida toob homne päev. Hoopis vastupidi. „Kõige olulisem on endasse uskuda ning oma võimalusi märgata,“ rõhutab ta.

Karjäärinõustaja Anna Gramberg

Foto: Erakogu

Ta toob välja, et ka praegusest keerulisest ajast on õpitud palju. Ning kui enda jaoks on selgeks mõeldud iseenda tugevused ning soovid, võivad need olla tõukeks muutuseid luua või tibusammul nende poole liikuma hakata ning tulevikule mõeldes uusi oskuseid õppida. Sest karjääri planeerimine peaks olema inimese jaoks sama loomulik nagu plaanide tegemine isiklikus elus, olgu see siis puhkuseplaanide seadmine või pere logistika korraldamine.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.

Saade oli esmakordselt eetris 2020. aasta septembris.