Foto: Pexels
Suhted
25. detsember 2021, 14:00

IKKAGI NUTAVAD? Mehed kogevad lahkumineku järel suuremat südamevalu kui naised (1)

Psühholoogide sõnul ei pruugi stereotüüp, et mehed on suhetesse emotsionaalselt vähem panustatud kui naised, olla täpne. Uuring näitab, et mehed kipuvad suhte halvenedes kogema rohkem emotsionaalset valu kui naised, vahendab Science Daily.

Teadlased analüüsisid enam kui 184 000 inimese demograafilisi ja psühholoogilisi omadusi, kes postitasid oma suhteprobleemid anonüümsesse veebifoorumisse. Seejärel suutsid nad statistiliselt määrata iga postituse kõige tüüpilisemad teemad, luues „kaardi“ kõige levinumate suhteprobleemide kohta.

Edasi lugemiseks:

Tulemustest selgus, et suhteprobleemidest rääkijate seas on kõige levinum teema probleemidest põhjustatud emotsionaalne valu, mitte probleemid ise. Kõige tavalisem teema oli „südamevalu“ ja see koosnes sõnadest kahetsus, lahkuminek, nutt ja südamevalu.

Vastupidiselt nende ootustele näitasid töörühma tulemused, et mehed arutlevad südamevalu üle oluliselt rohkem kui naised. Need leiud viitavad, et stereotüüp, justkui mehed panustavad emotsionaalselt suhetesse vähem kui naised, ei pruugi olla täpne.