Kollaaž

Foto: Ussikeeled
Suhted
20. november 2021, 09:00

„USSIKEELED“ | Abielunaise põhjus keskmist sõrme näidata ehk Taavi Rõivase lakmuspaber

Seekordne saade on pigem nähtusest kui võimalikest inimestest selle taga. Üks neist võiks olla Taavi Rõivas, kellele nädal tagasi langes ahistamisvari, kuid kes pole ühegi ametliku institutsiooni poolt kuulutatud kahtlustatavaks ega süüdi mõistetud.

Kuid, nagu öeldud, see on saade eelmisel nädalal Eesti meedia lipulaevas Eesti Ekspressis avaldatud artiklist.

Ja me küsime endilt: kuidas on nii, et Eestis on võimalike ahistusjuhtumite puhul ikka avalikus ruumis, kõlakodades ja sotsiaalmeedias põhinarratiiviks, et potentsiaalne ohver kas on süüdi või võinuks teha midagi oma olukorra parendamiseks.

Miks on ikka nii, et järgmine nöök langeb selle võimaliku ründaja perele, tema kaasale, kes, tõsi, on samuti avaliku elu tegelane ja aidanud klaarida, käsi peos, mainitud tegelase eelmist samalaadset skandaali.

Kuidas mõista seda keskmist sõrme, mis seekord skandaalile justkui punkti pani?

Jutt on aus, otse ja veelkord – palume silmas pidada, et sümbolite taga on päris inimesed, kes on toimunut eitanud ja väitnud, et tegu on kättemaksuga. Meie ei maksa kellelegi kätte, sest siin on vaja pigem kaastunnet ja paranemist, vaid üritame kahe eri põlvkonna, suhtekäitumise ja maailmatajuga naise jõul vaadelda ja mõista Eesti ühiskonda anno domini november, 2021.