Kollaaž
Foto: 10x Jaan Heinmaa, Artur Sadovski, Siim Vahur, Laura Strandberg, Britt Paju, Roger StowellArtikkel ilmus esmakordselt 22.11.2021
MIKS TÄNA VERIVORSTE SÜÜA? Eestlastel on kombeks just nii tähistada esimest lund. Vaata retsepte, kuidas neid serveerida!
Mis te arvate, millal eestlased ostavad kõige rohkem verivorste, esitati küsimus ühe lihatööstuse pidulikul jõulutooteid tutvustaval lõunal. Õige vastus polnud jõulunädal ega esimene advent, vaid – jah, te arvasite ära – siis, kui maha sajab esimene lumi!
Täna hommikul oli taas teatud kohtades Eesti maa valge. Niisiis, toetudes kunagisel Nõo lihatööstuse jõululõunal avaldatule teame me, et sa sead sammud poodi ja poetad ostukorvi arvatavasti selle hooaja esimese verivorsti.
Kui aga sulle tundub, et tavaline vorstike poole piisavalt huvitav ja sa tahaks midagi enamat, siis Toidutarel on just vajalikud retseptiideed selleks!
Klikka retseptil: Hapukapsa-verivorstipitsa
Hapukapsa-verivorstipitsa
Foto: Laura StrandbergKeda ebatraditsioonilised pitsakomponendid ära ei hirmuta, saavad mõnusalt jõuluhõngulise pitsa, mis maitseb imehästi!
Klikka retseptil: Kartuli-kaalika-verivorstivorm
Kartuli-kaalika-verivorstivorm
Foto: Jaan HeinmaaVerivorstid on peidetud vormi kaalika- ja kartulikihtide vahele. Vormi võib valmistada ka ainult kartuli ja kaalikaga ning vorstid panna 15–20 minutit enne roa valmimist lihtsalt peale küpsema.
Klikka retseptil: Verivorstisalat
Verivorstisalat
Foto: ToidutareVõid salatit ka kihiliselt serveerida – pane kaussi kõige alla kartulid, seejärel tomatid, sibulad, peedilehed ja verivorstid. Peale kalla salatikaste ning serveeri Kreeka pähklite ning granaatõunaseemnetega.
Klikka retseptil: Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga
Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga
Foto: Britt PajuLihtne suupiste, kus kammkarbid võiba sendada mõne teise meelepärase proteiiniallikaga, näiteks kanaga või singiga.
Klikka retseptil: Verivorsti-peekoni suupisted
Verivorsti-peekoni suupisted
Foto: Jaan HeinmaaVerivorsti võib ampsata ka suupistena. Moosi asemel võib suupistesse panna hoopis muud, näiteks kangi suitsujuustu või hapukapsast.
Klikka retseptil: Verivorstitäidisega lavašš
Verivorstitäidisega lavašš
Foto: Jaan HeinmaaPõnev kooslus juustusest verivorstist krõbedas lavašis erineb tunduvalt tavapärasest verivorstiroast.
Klikka retseptil: Verivorst liha embuses
Verivorst liha embuses
Foto: Roger StowellMässi liharull peekoniviilude sisse, aseta õliga määritud ahjupannile ja küpseta 30 minutit. Serveeri vahelduseks pohlamoosile mõne hapukama rabarberihoidisega.
Klikka retseptil: Grillitud verivorstid riisinuudlitega
Grillitud verivorstid riisinuudlitega
Foto: ToidutareKes ütles, et verivorste peab ainult pohlamoosiga sööma?
Klikka retseptil: Verikäkk musta rõikaga
Verikäkk musta rõikaga
Foto: Siim VahurVerikäkid osutuvad teenimatult ununenud klassikaks. Maru pakub neid imelise kreemja baretiga.
Klikka retseptil: Verikäkisalat
Verikäkisalat
Foto: Artur Sadovski
Retsepti autori Kaie Mei pere armastab verivorste. „Viimastel aastatel on lisandunud vanaema moodi serveerimisele ka salatiimprovisatsioonid verikäkkidega. See salat on üks lemmikutest – üsna toitev, sobides jõululaupäeva lõunasöögiks“.
Kommentaarid (0)