Mobiiltelefon

Foto: Teet Malsroos
Lugejakiri
9. november 2021, 19:21

Lugejakiri | Isadepäevaks meenutus isale: pane telefon käest ja jälgi liikluses oma lapsi!

Isa rääkis mobiiltelefoniga ega märganud, et tema väikesed lapsed ületasid sõiduteed autode vahelt.

„Tartus asuva Eedeni kaubanduskeskuse juures jäi mulle silma olukord, mis oleks võinud väga kurva lõpu saada,” kirjutab Eha.

„See oli täpselt selle kiriku ja poe vahelisel alal. Mees kõndis üle sõidutee ja hoidis kõrva ääres telefoni. Eemalt lähenesid autod, kui mees oli tee juba ületanud, aga ei vaadanud üldse talle mõni hetk hiljem järgnevate laste suunas. Kaks pisikest pampu kiirustasid ka üle selle tee, aga ei osanud kumbki neist autode poole vaadata. Veelgi enam nendega arvestada. Kui lapsed jõudsid meheni, kes tõenäoliselt nende isa oli, siis taipas mees alles vaadata, kust ja kuidas ta lapsed üle olid tulnud. Ja telefon oli kõrva ääres...” tänab Eha õnne, et kõige hullemat ei juhtunud.

„See õnnetus, mis oleks võinud juhtuda, kui poe juurde oleks sattunud nende mõistlike juhtide asemel mõni kihutaja... Ma ei taha mõeldagi! Milline valu vanematele, autojuhtidele ja jalakäijatele, kes seda kõike pealtnägijatena oleks pidanud tunnistama! Isadepäev on tulemas ja mul isadele palve – palun vaadake telefoni asemel oma lapsi!”

Naise sõnul on ta ka varem märganud olukordi, kus telefoni tõttu laste elu liikluses ohus olnud.

„Vaid mõni päev varem oli juhus kaubamaja juures, kus ristmikul isa telefonis surfas. Tema kõrval oli veelgi noorem laps – ehk kõigest kusagil 2-3aastane. Ja tatsas see lapsuke seal üksi isa ümber ringi, aga sõiduteeni oli kõigest sammuke minna. Mul hing sees värises ja astusin ise sammukese lähemale, et vajadusel saaks haarata. Aga nii väikestel tuleks ikka käest vanemal kinni hoida. Telefon on asendatav, aga last ei asenda sulle miski!”