Lugejakiri

Lugejakiri | Marus lapsevanem: sain lapse lähikontaktsusest teada üle nädala hiljem. Mis toimub?! (81)

LISA KOMMENTAAR

memm27. oktoober 2021, 20:45
Marus lapsevanem hoidku oma lapsed kodus mitte ärgu kärutagu neid vanaemade juurde. Isegi kui laps pole olnud nn lähikontaktne, ei saa välistada viiruse kandmist.
Tõesti, mis krt siin riigis küll toimub???27. oktoober 2021, 14:28
Tais möllab juba uus ja veelgi ägedam Covidi tüvi. Meie riik ei tee takistusi sinna reisimiseks. Tai tegi reisimise sh Eesti kodanikele sinna võimalikuks lihtsustatud korras 01 novembrist. Nii võitleb meie valitsus viiruse levimise vastu.
Lapsevanematele27. oktoober 2021, 11:02
Kallas eilses saates: "Haiglate sõjaseisukorra ajal ei tundu laste kinno saamine oluline." KÜSIMUS Kallasele: Kas haiglate sõjaseisukorra ajal tundub laste kooli saatmine oluline? E-riigina tuntud Eestis on ometi olemas ALTERNATIIVNE võimalus - olukorra paranemiseni jäävad lapsed DISTANTSÕPPELE.
Virve27. oktoober 2021, 10:53
Noore emana meeldib mulle Reformierakonna perepoliitika
Siiri27. oktoober 2021, 10:37
Info viibib paraku hoopis muudel põhjustel. Tihtipeale jääb inimene (laps) haigeks ja on mõnda aega kodus. Alles hiljem tehakse test, kus selgub koroonapositiivsus. Seetõttu võib selguda lähikontakstsus pika viivitusega kui alles mõni üksik päev alles jäänud isolatsiooni. Ei , Tanel ei hoia neid pihku itsitades sahtlis. Tuleb vaadata avarama pilguga, mitte kohe süüdistama hakata poliitikuid oma halbades otsustes. Ammu räägiti, et pigem mitte viia lapsi vanavanemate juurde vaheajaks. Meil koolis väga palju koroonas ja info liikunud alati kiiresti kui teada saadud.
Kati27. oktoober 2021, 10:45
Nõustun Siiri arvamusega.
Liisa 27. oktoober 2021, 10:48
Nõustun Kati ja Siiri arvamusega. Mõtlen sama.
Jha27. oktoober 2021, 13:11
tegelikult ei saa kellegi peale loota. Ainult oma kainele mõistusele. Kui oled ise haige või laps tõbine. Igaks juhuks jääda kindlasti koju, ise teha test, et kõik oleks kindel, mitte käia ringi, külas jne. Kui me ise ei hoia end, ei hoia keegi.
Juta27. oktoober 2021, 16:57
Nõistun kaja, liina, siiri, kati ja liisa arvamusega.
M27. oktoober 2021, 10:35
Samuti tulid Tervitusameti teavitused hiljem, lausa 2 päeva enne eneseisolatsiooni lõppu. Ühel korral tuli teavitus ainult koolist, Terviseametist ei tulnudki. Õnneks laps läbipõdenud, aga saan täiesti aru neist, kes haigestumist kardavad. See teavitamise korraldus ei kõlba mitte kuhugi.
Ema27. oktoober 2021, 10:33
Nõus. Koolides on tohutu plahvatuslik nakatumiste tõus. See on fakt. Siinkohal nui neljaks rääkida lahtihoidmisest on arusaamatu. Alates septembrist käivad haiged ja tõbised kenasti koolis ja õpetajatel puudub alus nende terviseandmeid üldse küsidagi. Ega keegi ju ei tea kas kellelgi on kurk valus või pea valutab. Vanemate klasside lapsed ei saa lubada kojujäämist kuna nad jääksid õppetöös maha. Siinkohal oli 1. viga, et kasvõi tundide kuulamist videos ei soovitud HTM poolt korraldada. Kindlasti oleks see olnud abiks. Praegu on olnud nii, et ainult vastutustundlikud lapsed on kodudesse jäänud.
Nii27. oktoober 2021, 13:13
Tegelikult ikka peaks koolid kinni panema mingiks ajaks, ammu oleks pidanud. Koolides on nii segane olukord, et keegi ei saa aru, mis toimub. Vastutuse veeretamine käib ühelt teisele.
Kati27. oktoober 2021, 10:32
Kuna see viirus on tulnud, et jääda, siis pole koolide kinnipanekust mingit kasu. Kas tõesti usute, et koolid peaks juba kolmandat aastat jäjest kinni panema ja nii iga aasta? Lapsed ei ummista haiglaid ja nende vanemad-vanavanemad saavad vaktsineerida. Nii et koolid jäägu lahti, muidu on ühiskonnale kahju palju suurem. Me peame harjuma selle viirusega elama, muud üle ei jää. Ega neid lähikontaktseid pole ka mõtet lõpmatuseni kaardistada, gripi kontaktseid me ka ju ei kaardista. Haiguse kunstlik mahasurumine ehk kinnipanek ei anna midagi, see ei suurenda immuunsust, viirus ringleb edasi.
See27. oktoober 2021, 22:05
viirus võib jääda või mitte jääda, seda ei tea praegu keegi täpselt, aga praegu on ikka näitajad nii kõrgel, pandeemia nii laiali, et loomulikult on õige koolid viia koduõppele, vähemalt teatud klassid nagu tegi Kõlvart. ka ste arvate, et õpetajal on 3 korda nädalas aega igal hommikul testida, siis see tund jookseb ju liiva ja pealegi pole ta meedik, et seda võib teha. Ikka võiks reaalselt mõelda!!
Nii on27. oktoober 2021, 10:27
Sain teada lähikontaktsusest haigestunult endalt, HOIA-äpp ei tea sellest midagi
looder2327. oktoober 2021, 15:16
Aga kas haigestunu ise andis HOIA äppi teada, et ta on haigestunud?
emotsioon on uus27. oktoober 2021, 10:26
Vastu tuleb meil karusid ja hirm on suur
Anna27. oktoober 2021, 10:25
Läbipõdenutel kaitset ei teki, vaktsiin kaitset ei anna(kergendab läbipõdemist). Kui valitsus ei oleks niipalju valetanud(vaktsiinide tõhusus95%) oleks ka vaktsineerituid rohkem. Sellist segadust rahva ees laiutada ja siis nõuda rahvalt vastutustunde tekkimist. Ärge seda kodus järgi tehke.
Valitsus ei ole valetanud27. oktoober 2021, 11:05
Ega nad oma peast neid jutte ei võta. Neid nõustavad ravimiameti, terviseameti jne töötajad. Info ravimiameti poolt kogu aeg muutub ajas. Keegi ei tee meelega neid otsuseid. Hea on öelda, et kuidas möödunud kevadel saadi viirus kontrolli alla. Siis ei olnud seda väga kiiresti ja laialt levivat delta tüve. Süüdistada igas jumala asjas valitsust, hakkab tüütama juba. Aga see praegu ilmselt täna tulev otsus, hoida koolid avatud ja hakata lapsi testima 2x nädalas, tekitab küll nõutust. Mis kasutegur sellel on? Lapsed on niigi stressis ja nüüd veel testimine.
tõesti või?27. oktoober 2021, 11:15
Valitsus on paljud asjad jätnud tegemata või mitte arvestanud terviseametnike , viroloogide ja teiste nõuannetega. See ongi see, mis meid selle kõrge nakatumiseni on viinud. Tundub, et meie pea- ja haridusminister peavad ennast targemaks ja pädevamaks kui tervihoiutöötajad. Seda enam, et Delta tüvi on nii nakkav ja kergesti leviv, tuleb panna haridusasutused kas või esialgu kuuks ajaks kõik kinni. Testimine ei ole praeguses olukorras lahendus.
Info muutub ajas27. oktoober 2021, 14:16
Jah. Terviseamet muudab oma infot alles siis, kui enam varjata pole võimalik. Mitu kuud vaikiti vaktsitute nakatumisest, kuigi Iisraelis olid vaktsineeritute nakatumine juba mitu kuud massiline. Täna luuakse pilti vaktsitute kergemast põdemisest, kuigi pea pooled haiglas on vaksitud. Sama surmadega. Eks varsti tuleb tunnistus, et vaktsiinid ei kaitse viirusest tuleva surma eest. Täna 6 st 4 oli vaktsineeritud. Tasapisi see Tervishoiu ja valitsustegelaste Potjomkin mureneb.
sfa30. oktoober 2021, 01:47
Läbipõdenutel tekib küll kaitse. Parem kui vaktsineeritutel. Ka laiapõhjalisem.
Lapsevanematele27. oktoober 2021, 10:24
Mida vanemad lapsed, seda paremini nad tulevad toime distantsõppega. Varem või hiljem pannakse koolid lukku. Venitamine lihtsalt toob haiguskoldeid juurde. Meie kandis 19 koroonapositiivset õpetajat, 1 vaktsineerimata, ülejäänud vaktsineeritud. Kui koolid peaksid 1. novembrist tööd alustama, jääb meie gümnasist koju. Tasub teistelgi seda otsust kaaluda.
Siiri27. oktoober 2021, 10:40
Ei toeta laste koju jätmist selle arvest, et hoolimatud ei suvatse vaktsineerida.
selles ei ole minister süüdi27. oktoober 2021, 10:18
Teavitajaks on terviseamet. Ka kool ei ole süüdi, sest koolile isegi ei öelda, kes ja mis klassisi. Olevat privaatsed salastatud andmed. A_Z-ga vaktsineeritud õpetajal jääb üle ainult imestada ja mõistatada, kust koroona külge sai
paksu metsa vahel27. oktoober 2021, 10:28
kõik on süüdi, aga ise ka infopuuduses
kui oled sisse astunud on ühiskond vigane27. oktoober 2021, 10:29
Mis haiseb nagu S ja maitseb nagu S ongi S meil
Nojah27. oktoober 2021, 13:16
Õpetajatel on enamusel möödunud pool aastat teisest doosist, muidugi toime nõrgenenud ja haigestuvad. See kõik kestab kindlasti kuu aega veel, kuni 3. doos tehtud ja mõjuma hakkab.
Valitsus27. oktoober 2021, 22:12
muust ei räägigi, kui ainult vaktsineerimisest, aga praegu ei ole sellest enam kasu, sest vaktsiinide vahe on pikk ja see toimib alles teab millal. Praegu tuleks teistsuguseid otsuseid teha, aga selles asi ongi, et meie ministrid ei tee otsuseid või kui midagi teevad, siis need ei toimi. Toetan laste koduõppele jäämist kasvõi paariks nädalakski.
Lapsevanematele27. oktoober 2021, 10:14
Kallas ütles eile "Esimeses stuudioos": "Lapsed tulevad esmaspäeval kooli, laual on testid ja õpetaja järelevalve all tehakse kõigil kiirtest ära." Peaminister lisas, et testida oleks vaja vaktsineerimata õpilasi ja õpetajaid.// KAS kõigile või vaktsineerimata õpilstele? Kui hakatakse testima vaktsineerimata õpilasi, siis ... Eesti koolipsühholoogide ühingu juht Karmen Maikalu ütles, et kedagi ei tohi hakata sildistama, lastele mõjub see vaimselt laostavalt, nad ei julge kooli minna, sest, nagu Kallas eeskuju näitas, hakatakse kutsuma vastutustundetuteks jne
oh jah27. oktoober 2021, 10:25
Sellist segadust ei olnud esimese koroonalaine ajal. Koolid suleti, viirus taandus ja uus õppeaasta võis rahulikult alata. Mis nüüd toimub? Otsustamatus ja julgus e puudus on selle tegutsematuse nimi - kardetakse teha ebapopulaarseid otsuseid, veeretatakse süüd ühe kaelest teise kaela ja kõik jätkub vana viisi, viirus võtab järjest suuremaid mõõtmeid. Peaminister ja haridusminister peavad tegutsema otsustavamalt kui seni on tehtud. Ühiskond ootab jõulisemat ja selgemat sõnumit, olgu see või väga karm, näeme ju, mis Lätis toimub, see on ka otsustamatuse ja valitsuse venitamise tagajärg.
Kk27. oktoober 2021, 13:17
tegelikult peaks kõiki testima, muidu pole mõtet.
Liisa27. oktoober 2021, 10:11
Ei pea kogu aeg ministreid süüdistama. vaatame ka endale näkku.
to Liisa27. oktoober 2021, 10:30
Vaatame endale näkku! Olen ennast vaktsineerinud kahe doosiga ja nüüd on väga paljud sama teinud minu kolleegid haigestunud koroonasse. Kes on nüüd süüdi? Kas mina, kolleegid või hoopis ebapädev jutt, et pane õlg alla, vaktsiinid päästavad sind raskest haigusest ja nakatumisest. Ei oska ka haridusminister sellele adekvaatselt vastata, pigem käib üks süü veeretamine ja mulli ajamine.
poliitikud targad aitavad kaasa kahe käe ja keelega27. oktoober 2021, 10:10
süütu vang ühiskonnas
keerutame tolmu, aga ühtsust ei taha, poliitikud27. oktoober 2021, 10:07
Süütu vang kui ühiskond on haige
27. oktoober 2021, 10:05
Lähikontaktne, sotsiaalne distantseeeumine, karantiin, kaitsepookimine, tõhustusdoos. Karm värk ikka siin maamunal. Karmid mõisted. Täis huumor. Tõhustusdoos tõstab immuunsüsteemi pilvedesse. Olgugi, et kkas esimest süsti ei tööta. Tõhustusdoos töötab. "garanteeritud". Oleks võtnud kaitsepookimise, oleks elus. Olgugi, et jäi pimedaks kaitsepookimisest, ikkagi elus ju. Klounid. Lõputu soga ajamine käib. Keegi võtab tõsiselt ametnike ja poliitikuid?
h27. oktoober 2021, 10:02
Mina ei saanud mingisugust info kuni selle hetkeni kui laps ütles
mann27. oktoober 2021, 10:00
elame infoajastul, aga kõige olulisem info liigub teosammul
Lapsevanem27. oktoober 2021, 10:00
Väga tore ja julge kiri. Toetan kahe käega. Tundub, et meie miistrel pole mingit mõtlemist, arusaama, otsustusvõimet. Huvitav, palju neil haridust on, kas alghariduse ikka on? Loodate RK. valimistel hääli saada ja oma ministritoolil jätkata. Ikka võim jaraha! Mis rahvast saab see ei koti kedagi. Miks meie ministrid ei võta kuulda arste ja teadusnõukoda piirata kontakte. Ei juhtu nende lastega midagi kui on kontaktõppel veel mõne nädala. Ja võiks ikka kasutada neid välihaiglaid ja reservsõjaväelasi nagu saaremaal esimese laine ajal.Lapsevanemad, protestima nagu vaktsiinivastased. Ehk KK ärkab unes
rahulolematu27. oktoober 2021, 10:34
Eks need protestid tulevad ka, kui asi samal otsustamatul viisil jätkub. Ükskord saab inimestel mõõt täis otsustamatust valitsusest. Vaatame, mõtleme, arutame - need sõnad on meie peaministri leksikonis kõlanud liigagi sageli.
Koolitöötaja27. oktoober 2021, 09:55
Näide: inimene on koolis ja tunneb, et nohu või kurguvalu hakkab ligi hiilima. Läheb poole päeva pealt koju. Esimesed paar päeva jälgib oma enesetunnet, siis hakkab kahtlus hinge kriipima ja võtab ühendust perearstiga. Ta saadetaks testima. Testimise aja saab ta heal juhul järgmiseks, sageli alles ülejärgmiseks päevaks. Tulemuste kätte saamiseks läheb veel üks päev. Edasi teavitab terviseamet kooli (sest inimene ise teavitama ei pea, tema on anonüümne haigsetunu). Kool teatab edasi lähikontaktsetele. Selleks ajaks ongi juba nii palju päevi kontaktist möödas. Kuidas haridusminister süüdi on?
Lapsevanem. 27. oktoober 2021, 10:03
Süüdi TEGEVUSETUSES!?
Võtsid kõik seda kui nohu ja kurguvalu, mis tuleb lihtsalt ära põdeda...27. oktoober 2021, 10:07
Huvitav, kui 5 a tagasi oli nohu ja kurguvalu,
lapsevanem27. oktoober 2021, 10:07
Kuidas haridusminister Kersna süüdi on? Haridusminister EI TOHI pidevalt surmkindlalt väita ega levitada valeinfot, et koolid eriti aga esimene ja teine kooliaste jäävad kindlasti avatuks. See ongi vale, mida ta levitab ja seda pidevalt. Lähtuda tuleb ka haridusministril koolides ja ka ühiskonnas valitsevast nakatumisest. Kui vaja, tuleb öelda, et kõik koolid lähevad distantsõppele. Kiideti Hiiumaad, aga nagu kuulda, suureneb ka seal nakatunute arv iga päeva peaminister tõi "hea näitena" esile H.Treffneri gümnaasiumi, kus polevat ühtegi nakkust, aga pole 100% kindel, et tema jutt tõele vastab.
ooda27. oktoober 2021, 17:37
Aga miks KÕIK koolid, kui mitmetes Lõuna-Eesti koolides on koroonalaine sisuliselt läbi saanud ning neil polnud raskemal hetkel lubatud distantsile jääda, nüüd tervena peavad jääma?
Jah27. oktoober 2021, 09:44
Valitsuse "hoolimine" meditsiinitöötajatest ja "mure" meditsiinisüsteemi kollapsi pärast ei ole tõsiseltvõetav, kui antud epidemioloogilises olukorras ei suunata koole kas või ajutiselt paariks-kolmeks nädalaks distantsõppele. Otsusega jätkata koolidega sunniviisiliselt kontaktõppel soodustab valitsus otseselt haigestumist ja haiglanumbrite kasvu.
Siiri27. oktoober 2021, 10:44
Miks peacd lapsed koju jääma? Nemad üäpõevad kergelt, las siis järjest jäävad. Kui nakkus tuuakse koju kus caktsineerimata isik siis see juba selle täiskasvanu enda otsus. Meie lapsed ei pea kandma teie rumaluse koormat. Alkot, suitsu ja imeravimit on kõik nõus kehasse sisestama aga rangelt testitud caktsiin on kahtlane? Tule mõistusele!
to Siiri27. oktoober 2021, 11:04
Haigestuvad ka kahe doosiga vaktsineeritud, seega, ära aja tühja juttu. Vaktsiin ei ole imeravim nagu sulle tundub. Tule ise mõistusele!!!
mis toimub????27. oktoober 2021, 09:38
Toimub see, et Astra Seneca ei toimi enam, pool aastat on õpetajate vaktsineerimisest möödas ja koolides läheb lahti massiline õpetajate haigestumine viirusesse. Koolid distantsõppele ja vaheaega pikendada nädala võrra. Muud mõistlikku võimalust lihtsalt pole, koolid on ühed suuremad nakkusohtlikud kollektiivid, kus haigus praegu levib. Kersna ei tohi pead liiva alla peita, see maksab kätte õpilaste ja õpetajate tervise arvelt. Mis on siis olulisem, kas natuke aega koduõppel või koolilaste ja õpetajate, lastevanemate tervis? Vastus on teada - tervis!
Siiri27. oktoober 2021, 10:47
Vaata haiglasse rskes seisus patsientide vaktsineeritust, ehk saad siis vastuse. Tihtipeale on vaktsineeritud nakatunud lihtsalt kinnise ninaga või ühepäevase nohuga, nad ei lõpeta aparaadi küljes. Kas maandada riske, on ilmselt inimese enda otsus kui kahju, et kannatavad need kes panustavad ühiskonna toimimisse. Eks vist tõesti oleks arg võtta vastutus mitte-vaktsineerimise eest. Kui ise ei soovi ennast aidata, miks peaks arst?
Tere27. oktoober 2021, 17:08
Täna oli surnutest vaxituid rohkemnkui vaximata. Haiglas on nakatunutest ca 40% vaxitud. Mida sa valeta, pead inimesi päris lollideks?
M. 27. oktoober 2021, 09:22
Samas kui vanem arvab, et kool on viiruse leviku tõttu tema lapsele ohtlik paik, võib ta juba praegu lapse jätta distantsõppele. Viiruse kõrge leviku tõttu öeldi juba ammu, et ärge saatke lapsed vaheajaks vanavanemate juurde. Tuleb oma perele parim lahendusviis leida. Kellele sobib kui laps on koolis ja kellele mitte. Kes riskib vanavanemate tervisega ja kes mitte. Valikute küsimus ja neid valikuid peaksime ikka ise tegema, mitte valitsus!
Absoluutselt.27. oktoober 2021, 09:40
Haridusministeerium teeb otsused heas usus, et koolid neid ka täidavad. See, et ei suudeta tuvastada ja teavitada lähikontaktseid, ei ole ju haridusministri süü. Terviseamet juba kevadel ei saanud selle teavitamisega hakkama. Lihtsam oli kogu klass koos paralleelklassidega (igaks juhuks) koju saata. Eile ilmus siis õpilasesinduselt "südantlõhestav" pöördumine, et kui koolid kinni lähevad, astugu valitsus tagasi. Aga lapsed ja lapsevanemad ise? Kas teie ei pea korraldusi täitma. Kelle tellimusel see õnnetute laste pöördumine oli tehtud?
see pole õige27. oktoober 2021, 09:51
Kersna raiub pidevalt, et koolid peavad jääma avatuks. No ei pea! Terve mõistus ütleb, et lähtuda tuleb tervest mõistusest. Kui koolides on nakatumine suur nii õpetajaskonna kui õpilaste seas, siis need samad isikud viivad koolist viiruse koju oma pereliikmetele ja ka vanavanematele. Kas sellest on tõesti haridusministril nii raske aru saada, tundub, et minister on silma- ja kõrvaklappidega, kes ei suuda laiemat pilti ühiskonnas näha. Kes siis satuvad haiglasse? Kas Kersna ja Kallas on võimelised oma ninaotsast kaugemale nägema? Tundub, et mitte.
Perearst27. oktoober 2021, 09:19
Marus lapsevanemale tuleb teha marutaudivastast vaktsineerimist ( ja ajakirjanikule ka )
to perearst27. oktoober 2021, 09:42
... ja perearstid peaksid hakkama ausamalt ja avameelsemalt rääkima vaktsiini olematust mõjust ja aegumistähtajast, mitte ajama mulli, et tee süst ja siis oledki kaitstud, ei ole kõrvalmõjusid ega ei haigestu ka, põed kergemalt. Ei usu enam seda juttu, see lihtsalt kõik ei vasta tõele.
to Kats27. oktoober 2021, 09:17
Pole absoluutselt Teiega nõus. Kriisis, milles meie Eesti ühiskond praegu elab, tuleb lähtuda eelkõige kõigi inimeste tervise kaitsest. Tarkus ja õppimine ei ole alati kõige tähtsam, tähtsam on tervis! Sotsialiseerumine EI OLE kriisi olukorras kõige tähtsam, ainult rumal inimene saab nii arvata. Õige ja vajalik otsus on praegu kõik koolid kinni panna ning suunata kõik õpilased, ka algklasside õpilased distantsõppele, samuti tuleks vaheaega pikendada nädala võrra. Mis hakkab koolides toimuma peale vaheaega, kui paljud saabuvad reisidelt tagasi, hakkame ma alles nägema, asi läheb hullemaks!!!
Aga27. oktoober 2021, 09:44
kui peaminister räägib sama, et praeguses olukorras on prioriteedid haiglates ja meelelahutus on teise- või kolmandajärguline, siis sellest lausest tuvastatakse jälle ähvardamine. Midagi on totaalselt mäda meie inimeste suhtumises.
Anx27. oktoober 2021, 10:13
Olen teiega täiesti nõus, AGA on vaktsineeritud laste vanemad, kes nõuavad valjuhäälselt koolide avatud hoidmist, sest miks nad muidu oma lapsi vaktsineerisid. Koolidel peaks olema õigus vajaduspõhiselt otsustada, kas ja millal kool/klassid distantsile suunata. Prioriteediks peaks olema ikkagi haigestumuse leviku ära hoidmine. Ka vaktsineeritud inimesed, kes haigestuvad, täna ca 36% on ju väärt, et elada, ka neid tuleb kaitsta.
Mis toimub?27. oktoober 2021, 09:06
sihilik nakatamine, mille käigus saaks näidata sõrmega vaktsineerimata isikute peale ja neid süüdistada. Toimub sihilik, suunatud tegevus ehk siis Saatan ise moondab ennast valguseingliks. Küll me hoolitseme, kui armsad ja head me oleme...Tegelik eesmärk on külvata hirmu ja õudust, et kõik teeksid täpselt nii nagu nõutud. Tegemist ei ole liha ega verega, kes seda süsteemi juhib, vaid taevaaluse kurjuse jõududega.
Kahjuks...27. oktoober 2021, 09:25
...lubatakse ikka veel inimestel ka reisida ja paljud lapsevanemadki laste koolivaheajal reisile.Ikka veel juurde tuua võõrtüve koroona viiruseid riiki.Valitsus ei lubab kõike teha,suurüritusi Tallinnas,Tartus ja kusagil pole kellegi makse ees.Meil ka vaktsineeritu levitab viirust,aga sellest avalikult vaikitakse.Panna kõik 101 riigikogulast haiglatesse appi tööle,sest riigikogus nagunii midagi ei tehta. Varasemalt oli info,kus lapsele taheti veel 3-süst teha,mis andmed on Terviseametis,kas ikka veel exeli tabelid?Nimetan seda,mis meil toimub Valitsuse saamatus ja otsustusvõimetu.
Kats27. oktoober 2021, 08:57
Distantsõppega kaasneb jällegi teine traagika, see on lastele kui ka paljudele vanematele äärmiselt raske, eriti neile kellel pole võimalik teha kodus tööd. Mõjutab laste vaimset tervist negatiivselt! Võiks hoida ennast ning vabal ajal mitte ringi tõllerdada rahvarohketes kohtades ning haigust levitada!!! Koolid võiksid ja peaksid avatud olema! Lapsed peavad saama sotsialiseeruda, areneda, õppida.
Vanaema27. oktoober 2021, 09:24
Ärge alahinnake lapsi. Tänapäeva lapsed on suures osas nagunii arvutisõltlased ja distantsõppega ülimalt rahul.
Kool27. oktoober 2021, 22:31
on siiski õppeasutus, mitte teie laste hoidmise koht, et noh peaasi, et saab sõpradega kokku, nendega saab ju väljaspool kooli ka kokku kui vaja. vahet pole, kus haigust levitada.
X27. oktoober 2021, 08:03
Siin tuleb ka paljuski otsa vaadata lapsevanematele kui vanem varjab oma haigestumist ja oma lähikontaktse lapse saadab kooli või lasteaeda siis pole mitte kool või lasteaed süüdi.
Tiina27. oktoober 2021, 07:47
Jah, minu kaks last on saanud 3 nädala jooksul 3x lähikontaksed olla ja sain ka smsi siis kui nädal oli juba möödas. Ja vaesed õpetajad kes olid sunnitud süstima ennast, on nüüd järjest haiged. No kuhu edasi me liigume?
marike27. oktoober 2021, 05:38
No meie perel ongi käes see tulem. Laps tõi haiguse koju ja nüüd kõik haiged. Olen koguaeg seda meelt , et hullema nakatumiskriisi ajal koolides, pidanud lapsed distantsõppel olema.
murike27. oktoober 2021, 09:32
Kust te nii täpselt teate, kuidas haigus teie koju sattus. Äkki tõite ise kauplusest ja nüüd on laps süüdi?
nojah27. oktoober 2021, 10:42
Kas teie pere täiskasvanud polnud siis vaktsineeritud?
Mina27. oktoober 2021, 18:56
Suht palju juba infot ka mujalt maailmast, et täiskasvanud nii vaxitud kui mitte, nii koolis kui kodus on need, kes lastele edasi annavad. Huvitav kui vaxitud täiskasvanud on asümtoomsed levitajad, kas ka vaxitud lapsed? Loogika ütleb, et vastus on jah. Seega mõttetu on süüdlase otsimine. See "kollase passi" omanike süüdimatu ringi liikumine, paraku on ses asjas küll osaline, selle jama korraldas aga Kallas ja co.
Bloom27. oktoober 2021, 01:44
“Keisri uued rõivad” tänapäevane variant muud ei midagi. Kui igas aevastuses või köhatuses koroonat nähakse siis on inimestele ajupesu 100% õnnestunud. Ehk olex aeg see hala ja hirmutamine juba ära lõpetada??
Õiged sõ nad!!! 26. oktoober 2021, 23:31
Väga õige jutt sel lapsevanema!!! Kuigi mul on oma laps juba ise ema ja 2 suuremat last juba täisk a svanud, siis ütmeks TÄPSELT SAMAMOODI!!!!! MINISTRITE KOHALT ON TAL 100%ÕIGUS!!!!
Aaah27. oktoober 2021, 10:59
Ei saa midagi teha.Kaja ja & tahavad brüsseli vahet seegada.
arvaja26. oktoober 2021, 23:03
Nii juhtubki, kui riiki ja haridust juhivad saamatud ja ebapädevad naisministrid. Aeg silmad avada ja targemaid spetsialiste kuulata, mitte toimetada oma enese tarkusest, mida teil tegelikult pole.
Pole vahet, mis soost!!! 26. oktoober 2021, 23:34
Vahet pole, mis soost ministrid on, saamatud on nad sellegipoolest!! On meessoostki ministreid olnud, kes on läbikukkunud!!! Ja mitte ainult 1!!!!
Kuulasin26. oktoober 2021, 23:40
... Kersna juttu,et tava testi oskab teha ka 5a.laps,no see oli küll imelik jutt ministrilt.Ja selline on siis haridusminister.
lapsevanem ja õpetaja26. oktoober 2021, 22:59
Nõus siin kirjutanud lapsevanemaga. Kõik koolid tuleb praegu kinni panna, kas või lühiajaliselt, et vaadata, kuidas kriis edasi läheb. Ka koolivaheaega peaks praeguses suure nakatumise olukorras nädal aega pikendama. Väga palju on haigestunud Astra Zeneca vaktsineeritud õpetajaid, kellel möödus või kohe möödub vaktsineerimisest pool aastat. Vaktsiin enam lihtsalt ei hoia nakatumist ära. Kes Kersna arvates klassi ees siis seisma peavad, kui paljud õpetajad on haigestunud, lastest rääkimata. See jutt, et vaktsineeritud ei haigestu ei vasta absoluutselt tõele. Haigestuvad ja kannavad enese ...
27. oktoober 2021, 10:06
Jah, paneme kõik kinni. Eelmined korrad on kinni panemine andnud laitmatu tulemuse.
just27. oktoober 2021, 10:40
Tulekski ajutiselt lühiajaliselt kõik haridusasutused sulgeda. Kumb on tähtsam - inimeste tervis või väiksemas mahus koduõpe?