Raha

Foto: Mari Luud
Lugejakiri
19. oktoober 2021, 22:13

Lugejakiri | Mees tellib salaja autole juppe, aga mina otsigu kuu lõpus leivaraha (4)

Mees kulutab raha oma hobile, aga naine on hädast, kust iga kuu lõppedes toidu ostmiseks raha leida.

„See pole enam mingi uus mure, vaid meil aastaid selline süsteem olnud. Nüüd on hinnad aga sedavõrd tõusnud, et ma enam ei jaksa. No saan aru, et autol on vaja vahepeal mingeid kuluvaid osi ja juppe vahetada, aga kas auto ikka vajab LED-ekraani ja uusi säravamaid tulesid?! Kahtlen! Ja need tellimused tulevad nii salaja, et mõne asja avastan alles siis, kui need juba autole külge pandud. Mõnda tõenäoliselt ei pane tähele. Ja mul pole midagi selle vastu, et ta nokitseb ja tal on hobi, aga mõnikord tuleks olukorda reaalsemalt vaadata. Tema ei muretse, kas ka viimasel nädalal enne palgapäev on leib ja liha laual,” kurdab Triinu.

Triinu on mehega sel teemal rääkinud ja vahepeal tundub, et asi rahunes, aga mitte kauaks.

„Ikka tuleb uus idee, uus pakkumine, millest ta ei suuda keelduda. Aga ma ju jätan ka mõnikord juuksurisse minemata ja ei osta iga kuu endale uut kleiti ega käi sõbrannadega restoranis priiskamas. Kuidas tema enda kohusetunnet selles osas ei näe, et viimane nädal ei peaks poodi minnes münte ja eurosid lugema?! Seda kõike kirjutades tunnen, et olen mingi viha endas aastatega maha üritanud suruda, aga tõuseb pinnale jälle,” selgitab naine.

Triinu kirjutab, et mees tajub väga hästi, et ta ei peaks oma raha kõike autole kulutama.

„Ta tellib pakke salaja ja toob nad salaja ära, aga kõige hullem, et ta on viimastel kordadel võtnud väikelaenu. Ta maksab selle küll tagasi, aga seda on ta senini teinud. Ja taoliste jubinate jaoks laenu võtta pole ikka päris õige asi. Ma ei oleks sellest midagi teadnu, kui me poleks koos tahtnud ühte suuremat laenu võtta, aga siis öeldi meile, et selline väikelaenude võtmisest jäänud muster on justkui miinus meie usaldusväärsuse koha pealt. Eks mehel olid ka silmad häbi täis, aga enam polnud midagi need. Meie perena pidime plaane muutma. Aga hinges on tekkinud usaldamatus. Laenu ma ikka mehega rääkimata võtma ei läheks. Sellised asjad tuleks ühiselt rääkida ja otsustada. Ehk olen sinisilmne, aga eks neid naisi ole teisigi. Ehk tänu minuga juhtunule avab ka mõni teine oma silmad ja päästab end ebamugavast olukorrast,” loodab Triinu.