Foto: Kuvatõmmis/youtube.com/Balenciaga
Ilu ja mood
8. oktoober 2021, 12:13

SIMPSONID MOELAVAL! Balenciaga tegi uue kollektsiooni puhul koostööd kuulsa animasarjaga

Balenciaga moemaja esitles 2022. aasta kevadsuvist kollektsiooni võltsi punase vaiba üritusega, millele järgnes „Simpsonite“ lühifilm, kus näidati animasarja tegelasi Pariisi moenädalal Balenciaga eelmiste kollektsioonide rõivaid kandmas.

Balenciaga korraldas 2. oktoobril Pariisis Théâtre du Châtelet'is filmi esilinastuse stiilis punase vaiba ürituse, millega tähistati füüsiliste moesõude tagasitulekut ja esitleti kevadsuvist kollektsiooni.

Teatri ette ehitati suur telk punase vaiba ja paparatso pressialaga, mis viis auditooriumi, kus esilinastus „Simpsonite“ film. Enne punase vaiba üritust viidi regulaarsed külalised, sealhulgas moeajakirjandus ja ostjad teatrisaali, kus nad jälgisid „punasele vaibale“ saabuvatest kuulsustest otseülekannet. Staaride kõrval jalutasid vaibal modellid ja moemaja sõbrad, kes olid riietatud brändi kevadsuvisesse kollektsiooni. Alles siis, kui staarid teatrisaalis oma kohtadele juhatati, mõistsid nad, et punane vaip oli Balenciaga ametlik moelava.

Kui moesõu läbi, näidati publikule Balenciaga-teemalist „Simpsonite“ lühiepisoodi, milles Homer Simpson võttis moemajaga ühendust, et paluda neil saata mõni oma ese või kasvõi siltidega riidetükk, et tähistada „moest ilma jäetud“ abikaasa, Marge Simpsoni sünnipäeva.

Episoodis olid ka moemaja animeeritud töötajad, kes kandsid eelmise hooaja Balenciaga riideid. Ka Balenciaga loovjuht Demna Gvasalia tegi episoodis rolli ja külastas Springfieldi, et selle elanikud Pariisi moelavale lennutada.

Moe Szyslak kandis animasarjas Balenciaga 2017. aasta kevadsuvisest kollektsioonist pärit kostüümi. Homer ja Marge Simpson kandsid 2020. aasta kevadsuvisest kollektsioonist tuttavaid esemeid. Kaksikud Sherri ja Terri olid riietatud identsetesse mustadesse liivakellakujulistesse kleitidesse, mis olid Balenciaga 2020. aasta kevadsuvise moesõu finaaliks.

Vaata „Simpsonite“ episoodi SIIT!