Kohvitass

Foto: Arno Saar
Lugejakiri
15. oktoober 2021, 20:23

Lugejakiri | Kuidas sai mu tassile võõras huulepulgajälg?!

Kohvikus kohvi ja kooki nautinud naine avastas, et tema tassil on kellegi teise huulepulga jälg.

„Tellisin kohvi ja koogi ning nautisin esiti vaadet aknast. Võtsin mõne ampsu kooki ja jõin kohvi peale, ise olin ninapidi telefonis, sest pidin veel mõne arve ära maksma. Vahepeal käisin tualetis, misjärel kohvi joomist edasi tahtsin nautida,” kirjutab Merle.

Sel hetkel tõstis aga naine pilgu mobiiltelefonilt ja märkas midagi ootamatut.

„Minu kohvitassil olid kellegi võõra huulepulgast jäänud jälg. Ma olin suhteliselt sõnatu, sest kindlasti oli tegu minu tassiga,” ei mõistnud Merle enda sõnul, kuidas see võimalik on.

„Ma alguses ei märganud mingit huulepulka enda tassil. Nii oli esimene mõte, et kas keegi on vahepeal mu tassist joonud. See rant ei olnud väga tume, aga kindlasti huulepulgast jäänud. Aga samas kahtlane, miks keegi peaks seda tegema. Ma ei olnud ka kaua lauast eemal. Ja keegi oleks ikka märganud ja sekkunud. Rahvast oli vähe kohvikus. Teine variant on see, et mu tass oligi algusest peale juba must, aga ma lihtsalt ei märganud,” pakub Merle.

Klienditeenindaja poole ei julgenud naine pöörduda.

„Mul ei olnud ju midagi talle öelda. Ma ei tea, kas keegi jõi vahepeal või mitte. Siis ei saanud ma ju ka väita, et tass oli äkki hoopis algusest peale must. Ma ei märganud ega ole harjunud sellist asja ka kontrollima. Aga tundub, et edaspidi peab. Ma saan aru, et alati võib juhtuda. Ka mul kodus on mõnikord nõudepesumasinast tulnud välja mõnest kohast endiselt mustaks jäänud nõud. Aga enne külalistele pakkumist kontrollin ju üle. Ka kohvikus peaks see nii olema. Ja kuidas teenindaja ei märganud. Kohvi jäi minust sinna maha ja kook kah. Tõenäoliselt mõnda aega ma kohvikusse üldse ei tiku,” on Merle kogetust endiselt mõjutatud.