Suitsukoni.

Foto: Tiina Kõrtsini
Lugejakiri
13. oktoober 2021, 20:22

Lugejakiri | Laps kurdab: õpetajal on suitsuhais küljes (24)

Laps kurdab kodus, et õpetajal on suitsuhais küljes. Lapsevanem ei tea, kuidas oma last aidata.

„Mu poeg sai sel aastal uue klassijuhataja. Ta käib alles algklassis. Eks seal ollakse mängulisem ja lähedust õpetajaga palju rohkem. Õpetaja lapsele meeldib, aga ta kurdab, et õpetajal on suitsuhais küljes,” kirjutab Kairi.

„Ma ise pole suitsetaja olnud, aga kunagised kaaslased on selle pahega küll kimpus olnud. Ja mäletan hästi, kui just suitsetatud oli, siis oli hais päris vänge. Aga ma ei saagi loogikast aru, et kus ja kuna see õpetaja suitsetamas saab käia. Kooli juures tõenäoliselt ei lubata, aga kaugele ta vahetunnis ikka jõuaks. Olen poisilt küsinud ja saan aru, et igal vahetunnil õpetaja nendega ei ole. Ja sageli just pärast vahetundi ongi see ebameeldiv lõhn õpetaja küljes. Poeg istub kohe õpetaja laua juures ka. Ja eriti olevat seda tunda õpetaja käte juures, kui ta jagab vahendeid või õpilase laua juures käib,” kirjeldab ema.

Lapsevanema mure on selles, et ta ei oska olukorda kuidagi lahendada.

„Ma ei saa ju õpetajale minna käske jagama, et ärgu suitsetagu. Kuigi see poleks üldse halb tema tervisele ega lastele, kes pääseks halvast haisust ja teistest riskidest. Aga lõhnaõli või õhuvärskendaja kinkimine õpetajale mõjuks ka väga solvavalt. Otse rääkides oleks mul ja tal tõenäoliselt piinlik. Ma ei saagi tema eraelu muuta, aga tore oleks, kui lapsel oleks temaga ikka head kogemused ja mitte niivõrd häirivad lõhnad,” muretseb Kairi, et ei leiagi head viisi, kuidas probleemi lahendada.

„Mees pakkus, et kirjutame kirja, aga ega see olukorda ei muuda. Võib ju otse siis ka öelda, siis näeb vähemasti õpetaja reaktsiooni, aga kirjaga tekib ikka hirm, et vaatab meie poisi poole ehk pahasemalt .Võibolla muretsen lihtsalt üle, aga ikka delikaatne teema on,” tõdeb Kairi.