Foto: Silver Raidla
Sisuturundus
15. oktoober 2021, 16:22

Hiljuti avatud Hestia Hotel Haapsalu Spa – imeline järvevaade, maitsvad toiduelamused ning lõõgastavad hoolitsused

Olles aktiivne spaas käija, on kuidagi tagaplaanile jäänud Haapsalu külastamine. Võib-olla põhjusel, et tundus, et seal asuvad eelkõige ravispaad? Hiljuti avati Haapsalus aga heaoluspaa Hestia Hotel Haapsalu Spa, mis paneb rõhku kõigele sellele, mida alati otsin – lõõgastumine, looduslikkus ja eestimaisus.

Juba mööda Haapsalu armsaid tänavaid sõites tekib hinge soe tunne. Kui aga tänavate vahelt hakkab paistma veepiir, tekib elevus. Kas tõesti asub Hestia spaa otse vee ääres? Kohale jõudes selgub, et täpselt nii see on – pea kõikjalt avaneb vaade merest eralduvale lahesopile, Väikese viigi järvele.

Parkinud auto ära (parkimine on külalistele tasuta), astume üheskoos elukaaslasega peamaja uksest sisse. Meid tervitab avar hubane fuajee koos mitmete diivanite ja tugitoolidega, paremat kätt asub aga vastuvõtulaud. Saame kiirelt end sisse registreeritud ja naerusuine töötaja juhatab meid hotelli teisele korrusele.

Meie moodsa kujundusega toas avaneb fenomenaalne vaade Väikesele viigile. Vaatan mitme minuti jagu lummatult suurest aknast välja, kuni meenub – võiks ju spaasse ka kiigata! Tõmbame pehmed hommikumantlid selga ning suundume esimesel korrusel paiknevasse vee- ja saunaspaasse.

Kuna lubame endale väikese minipuhkuse nädala algul, on spaas tavapärasest vähem inimesi ning saame nautida suuremat privaatsust. Mõnuleda kuuma veega basseinis, mille nimi on Päikeseline. Lõõgastuda mullivannis, mis kannab nime Tormine – see on muuseas eriti hea koht, kui oled hädas uneprobleemidega, peavaludega või sul on pingeline aeg. Või siis hoopis sulpsata pärast kuuma sauna Jäisesse vette?

Rääkides saunadest, siis neid on siin kokku viis. Eriti toredad on aga nende nimed ehk: Lõõgastav & kadakane, Kuum & meeleline, Äkiline & kuiv, Sool & muda ning Udune & niiske. Mitte lihtsalt saunanimed, vaid kirjeldused, mis lausa kutsuvad sisse astuma.

Minu kindlaks lemmikuks saab Lõõgastav & kadakane saun, sest sealne klaasist sein pakub imekaunist vaadet Väikesele viigile. Mõnus meeleolumuusika mängib ning jälgime üheskoos kaasaga, kuidas üksik part mööda hulbib. Kaugemal on tore luikede paar oma igapäevaseid asju ajamas… Istume seal mõnda aega (saun pole liiga kuum, vaid meeldivalt soe), kuni päike hakkab loojuma… Näeme otse saunalaval istudes päikeseloojangut.

Foto: Silver Raidla

Elukaaslase lemmikuks on aga Äkiline & kuiv saun, sest seal on lubatud vihelda. Meie kogemuse järgi paljudes spaades seda võimalust ei ole. Hestias saab aga väikese summa eest viha osta ning nautida seda õiget saunakogemust.

Tõsiasi on see, et mina liiga pikalt nii kuivas ja äkilises saunas olla ei suuda. Lähen piilun hoopis Soola & muda sauna ning haaran ukse eest kaasa väikese mudatopsikese. Sealsamas on ka selgitus, kuidas seda kasutada: mask tuleb kanda näole ning kümme minutit saunas toimida lasta. Pärast seda loputada maha. Teen asja ära ning võin etteruttavalt öelda, et õhtul on nahk nii pehme, et näokreemi kasutada ei ole vaja.

Kui saunatamisest ja basseinis soojenemisest tuleb väsimus peale, istume kohviku juurde toolidele ning tellime smuutid. Puhkame, vaadates suures akvaariumis ringi ujuvaid kalu. Hetkeks tekib selline tunne, nagu oleks kusagil soojal maal.

Õhtueineks läheme aga maja teisel korrusel asuvasse Blu Holmi restorani. Ka siinne menüü on samasuguses ägedas võtmes ehk toidud on saanud toredad nimetused. Näiteks mina valin sellise roa nagu Loojuv päike, elukaaslase valikuks on Läänemere jõud. Me mõlemad oleme oma söögist absoluutses vaimustuses – kui ühelt poolt maitseb kõik imehästi (Läänemaa maitsed) ja tooraine on värske, siis saame isegi silmadega süüa. See, mis vaatab taldrikult vastu, on lausa kulinaarne meistriteos. Teenindajad on samuti väga viisakad ja sõbralikud.

Silmitsedes pimedaks tõmbunud taevast (ka restoranist avaneb vaade Väikesele viigile), tellime magustoidud. Needki ei vea alt. Sellele restoranile saab julgelt anda hinnanguks viis pluss!

Naaseme siia hommikusöögiks (see on paketimaksumuse sees) ning toiduletid võtavad lausa silme ees kirjuks: olemas on rohkelt pagaritooteid, muna, putru, peekonit, kartulit, vorsti, krõbinaid ning rikkalikult värsket kraami.

Olles toekast hommikusöögist natuke taastunud, on aeg suunduda Hestia uuenenud heaoluspaasse – sest spaapuhkus ei ole õige, kui sa pole vähemalt mõnda hoolitsust või massaaži nautinud. Kuigi suurest valikust on seda üht keeruline leida, otsustan Haapsalu ravimudaga massaaži kasuks. Valin selle põhjusel, et ravimuda on Haapsaluga tihedalt seotud. Pealegi on sel mõnus kooriv toime ning massaaž soodustab liigse vedeliku ja jääkainete eritumist kehast, elavdab ainevahetust ning lõõgastab.

Massaaž algab sellega, et minu seljale pannakse Haapsalu ravimuda mähis, mis alguses täitsa kuumab – kuid meeldivalt. Seejärel masseeritakse terve keha läbi, kuni viimaks mähis eemaldatakse ja massaaži saab selg. Mu lemmik. Tund lendab kiiremini, kui sooviksin… Pärast massaaži olen rõõmus ja uimane ning taastun umbes viis minutit sealsamas asuvas Viie meele toas.

Mekin vetikateed, kuulan vee sulisemise helisid ning tunnen kadaka ja mere lõhna (mis immitseb viirukist). Selles toas on kõigile viiele meelele midagi. Veel enne lahkumist heidan pilgu toodete letile, kust leiab nii Spamarketi kui ka Eesti tootja D’Difference’i kreeme, seerumeid ja õlisid. Neid kasutatakse Hestia heaoluspaa hoolitsustes, kuid soovi korral saab tooteid ka kaasa osta.

See mõnus Haapsalu ravimudamassaaž tähistab lõpp-punkti meie positiivseid kogemusi tulvil minipuhkusele. Hestia on teinud spaaelamuse nii terviklikuks, et on raske oma lemmikhetke välja tuua. Ehk tuleb lihtsalt järgmine kord tagasi tulla?

Kindlasti tuleme.

Vaata lisainfot Hestia Haapsalu spaa kohta SIIT!