SÕBER NII EI TEE! Kui keegi, keda pead endale oluliseks, sind vaid maha teeb, draamasid korraldab, on kade ja sõltuv või kujutab ette, et maailm tiirleb ümber tema, siis jookse! Tõenäoliselt on tegemist mürgise inimesega.Foto: Sebastian Gauert / Alamy (Vidapress)
Suhted
25. september 2021, 11:55

Kuidas toksilist inimest ära tunda ja end kaitsta?

ETTEVAATUST, MÜRGINE SÕPRUS! „Sõbranna tahtis teada igast mu käigust ja korraldas skandaale. Ta oli hullem kui armukade mees!“

„Paljud mu sõpradest on mingitpidi olnud toksilised. Inimesed, kes on bipolaarsed – kui on kõrghetk, on nad maailma säravaimad, abivalmimad, imeliselt loomingulised inimesed, kellega koos saab suuri asju teha. Kui on madalperiood, siis lõhutakse kõik. Olen õppinud mitte tükkidele ette jääma,“ kirjeldab oma sõbrasuhteid naine, kellele tundub, et ta nagu magnetina just mürgiseid inimesi ligi tõmbab.

Juba koolis õpetatakse, et sõbra ülesanne on sõpra mõista, julgustada, kuulata ja vajaduse korral olemas olla. Et sõbraga koos on alati hea! Kui aga sõber sind vaid maha teeb, draamasid korraldab, on kade ja sõltuv või kujutab ette, et maailm tiirleb ümber tema, siis jookse! Tõenäoliselt oled koperdanud mürgise inimese otsa.

Edasi lugemiseks: