Foto: Kollaaž: 2 x Kalle Veesaar, 2 x Getter Raiend
Ilu ja mood
23. september 2021, 10:00

NAISTE SÜGISENE STIILISPIKKER: moes on pehmed ja kohevad tekstuurid, mida täiendavad heledad toonid

Sel sügisel paitab moemeeli pehme ja kohev tekstuur, mida saadab helgust täis värvikaart.

Hullult hele 

Moehooaeg on täis helgust ja heledaid toone. Milline hämmastav plejaad kree­mikaid, võitatud valgeid, liivakarva beeže ja säravaid valgeid. Sügis pole ammu nii valgust täis olnud kui sel hooajal. Stilisti­ka lausa nõuab pealaest jalatallani toon toonis riietumist ja mida rohkem kihiti, seda lahedam.

Optimismilainel 

Heledate taustal on üks rikkalik värvi-palett, mis täis optimismi ja energiat. Pehmed sirelilillad, sidrunisorbeti kollane ja ergas mururoheline väärivad märkimist. Toonid, mis heledate beežikasvalgete kõr­val töötavad aktsendikilluna suurepäraselt. Lisa neid just parajas koguses oma kihilise komplekti alt välja piiluma ja vaata, kuidas kõik värvid koos justkui elama hakkavad!

Kohev tekstuur 

Lopsakad villakudumid, pehmed kasukad, puhvis joped ja tepitud mantlid võiksid kõik kuuluda sinu sügisgarderoobi. Kohev tekstuur loob miski mõnu­sa turvalise olemise, mida viimasel ajal aina enam ihkame. Kootud tooted saavad täiendust pikkade vestidega, mida hea peale visata suvekleidile, viisa-kale triiksärgile või kodustele dressidele.

Moodsalt mugav 

Mugavus moepildis on tulnud, et jääda. Lohvakad siluetid moodustavad enamiku moekaardist, kus lõiked on domineerivalt laiad ja neid kantakse kihiti. Polegi enam otseselt vahet, mis kellegi rõivasuurus on. Tähtis on pigem, et komplektis tekiks mõnus voolavus, nii et kohati ei saa arugi, kust üks toode algab ja teine lõppeb – seda eeldusel, et oled valiku teinud samas värvigammas asjade vahel.

Sügisannid 

Kui selle aasta kõige värske­mad värvid on valgete kil­last, siis ega sügis ilma oma lemmikuteta tulla ei saa. Eks sügis on alati armasta­nud punast ja tummist bordood, salapärast öösinist ja metsarohelisi ning kõiki viitkümmet varjundit pruunist. Nii ka nüüd. Eriti hästi passivad need villale, (kunst)nahast toodetele, ülerõivaste­le ja põnevatele tekstuursetele kangastele.

Artikkel on ilmunud Kaubamaja ajakirjas Hooaeg.