Koolitoit

Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
4. oktoober 2021, 20:20

Lugejakiri | Maksumaksja: palju oled valmis maksma lapse lõuna eest? (5)

Kas sina oleksid nõus suuremate maksudega, et lapsed saaksid koolis parema koolilõuna?

„Tõusis teema, et lapsed ei saa koolis korralikku toitu. Et liiga vähe raha kulutavad omavalitsused ja riik sellele. Siit tekib minu arust huvitav küsimus, et kui palju iga Eestis elav elanik oleks nõus rohkem makse maksma, et me saaks lastele tagada selle väärtusliku ja maitsva toidu. Palju sina oled valmis maksma? Oled sa nõus maksma viis või viiskümmend eurot enam makse, et riik saaks tagada lastele parema koolitoidu?! Me räägime pidevalt tasuta asjadest, toetustest ja süüdistame riiki, valitsust. Aga me ise olemegi ju see riik ja see valitsus. Me saame lubada seda, mida me jaksame lubada, tahame lubada ja raatsime tasuda. Kui iga kodanik on nõus maksma enam makse, siis saaksid ka lapsed koolis lauale parema toidu,” kirjutab Maarika.

Naise sõnul ajab teda juba pikemat aega marru, kuidas inimesed kõike nõuavad ja tasuta saada tahavad.

„Kuidas inimesed ikka veel aru ei saa, et midagi ei ole ju tasuta. Selleks me makse ju maksame, et mingid teenused ja toetused toimiks. Kui meid niivõrd häirib, et lastel kõht tühi ja toit odav ja halb- miks keegi ei paku, et hakkame rohkem makse maksma, et saaksime selle jama kõrvaldada,” teeb Maarika pakkumise, et ongi vaja makse tõsta.

„Ma olen veendunud, et suurem osa neist häälekatest karjujatest – nad ei tahaks rohkem maksu maksta. Nad tahavad igat asja kritiseerida, aga maksude tõstmisest ei taha nad midagi kuulda. Ma küsingi nüüd, et kas sina oleksid nõus, et maksud tõuseks? Kujutan juba ette, milliseid kommentaare tulema hakkab. Aga las tulevad! Sama jutt kehtib ka selle tasuta sõiduõiguse ja kõige muu TASUTA asjade kohta. Neid ei ole lihtsalt olemas- tasuta ei ole siin midagi!”