Korteriühistu.

Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
28. september 2021, 18:44

Lugejakiri | Normaalne või mitte: ühistu esimees käib iga kuu näitureid ja radiaatoreid kontrollimas (15)

Korteriomanik kurdab, et nende ühistu esimees käib iga kuu korterit kontrollimas. Mees tunnistab, et see häirib juba tema pereelu. On see ikka normaalne?

„Uus esimees on meil olnud kaks viimast aastat. Muidu tubli ja töökas- teeb eelmisest kõvasti enam ettepanekuid ja on aktiivne. Aga ta on viinud sisse kontrollisüsteemi, mis ausalt öeldes nüüd juba häirib pereelu,” kirjutab Kaido.

Mehe sõnul käib esimees kontrollimas radiaatoreid, mõõtureid ja seda, et keegi omavoliliselt midagi ümber ei oleks ehitanud.

„Ega selles ju midagi halba ei ole, et tal kõik kontrolli all. Meil siin viimatiste remonttöödega tuli välja, et üks oli suutnud endale lubatust suurema radiaatori paigaldada. Aga iga kuu – see on natuke liig! Tal on ka veel see süsteem, et ütleb nädala, mil käib. Aga pole kindlat päeva ega aega. No ta ongi valmis panustama, et küll nädala jooksul ära käib ja näeb kõik. Aga korra oli meil just lapse vannitamine, kui tema soovis vannituppa pääseda. No läks ära, et järgmine päev uuesti tulla. Korra olid meil sõbrad külas. Ja selliseid juhtumeid on veel. Ja kui see ikka iga kuu on, siis ongi see üks nädal nagu ühiselamus – kunagi ei tea, et millal keegi sisse võib astuda. Tüütu!”

Kaido on üldkoosolekul ka vastava ettepaneku teinud, aga enamus ei võta vedu.

„Meil on enamustes korterites pensionärid, kes naudivad, kui esimees neid külastab ja nendega suhtleb. Ka arusaadav, aga minu probleemi see ei lahenda. Tal esimehena on ju õigus kontrollida, aga mingi inimlik piir võiks olla, et kui sageli nüüd tuleb ja saab seda teha. Ei ole kuulnud, et keegi tuttav oma ühistuesimehega niivõrd sageli kohtuma peaks. Juba nagu perekonnatuttav! Kui oleme oma perega, siis naine pakub talle vahel teed või kohvi. Ma olen küll öelnud, et see komme tuleks ära jätta, sest siis jääb ta veel pikemaks ajaks meie juurde istuma ja jutustama,” kurdab Kaido.