Elroni rong.

Foto: Karin Jaanus
Lugejakiri
20. september 2021, 18:42

Lugejakiri | Elroni klienditeenindaja välismaalasele: hopp! Hopp! Jalad maha! (45)

Elroni rongis jäi silma agar klienditeenindaja, kes ka keelebarjäärist hoolimata tegi välismaalasest sõdurile selgeks viisakusreeglid.

„Sõitsin nädalavahetusel rongiga pealinna, kus juhtusin kohtama väga vinget klienditeenindajat. Tapal tuli rongi suurem hulk sõdureid. Enamus vist Prantsusmaalt, sest omavahel suhtlesid prantsuse keeles. No klienditeenindaja hakkas neile pileteid müüma ja seletama, et Kitsekülast tuleb rongi asemel buss võtta. Ta tegi seda kõike vene keeles. Sõdurid kuulasid viisakalt klienditeenindaja ära ja siis vaikisid, sest ei saanud sõnagi aru. Igatahes vaatas klienditeenindaja istekohta võrra taha ja küsis otsekoheselt: „Kas tõlgite?„ See mees tõlkis, aga ei saanudki aru, kas inglise või prantsuse keelde. Aga selle klienditeenindaja otsekohesus ja reageering – see oli nii äge!“ kiidab Berit.

Kui osad välismaalased olid pileti soetanud, siis toimus järgmine tähelepanuväärne juhtum.

„Ma ei saanud esiti aru, mis toimub, kui kuulsin klienditeenindajat valjult ütlemas: „No see on ikka päris ameeriklane!„ Tõsiduse ja siira uskumisega ütles seda,“ selgitab Berit.

„Mõni hetk vaikust ja siis lisas Elroni klienditeenindaja: „Hopp! Hopp! Jalad maha!„ Ma turtsatasin naerma! No ju oli keegi neist välismaalastest tõstnud oma jalad lauale. Aga klienditeenindaja kutsus korrale. Väga vinge! Respekt!“ ei jõua naine teenindajat ära kiita.

Naise sõnul märkas klienditeenindaja sel reisil üldse kõike.

„Eemalt kuulsin, et kutsus isegi liiga häälekalt kõnelenud sõbrannasid korrale. Super! Oleks rohkem selliseid julgeid ja hakkajaid inimesi,” loodab Berit, et kohtab mõnel tulevasel reisil just seda klienditeenindajat.