RÜÜRUUM

Foto: Riina Varol
Ilu ja mood
13. september 2021, 15:41

VINGE! Eesti üliõpilased valiti New Yorgis rahvusvahelise disainipreemia finaali

Kõrgema Kunstikooli Pallas tekstiiliosakonna üliõpilased pääsesid New Yorgi tekstiilikuu puhul toimuva ülemaailmse tekstiili- ja moeüliõpilastele suunatud Dorothy Waxmani preemiakonkursi finaali.

Mitmesaja osaleja seast valis rahvusvaheline žürii konkursi lõppvooru 21 parimat kunsti- ja disainikõrgkoolidest üle maailma ning tekstiiliosakonna üliõpilased jõudsid finalistide hulka juba teist korda.

Sel aastal valiti Pallase tekstiiliosakonna kandideerijate seast finaali neljanda kursuse üliõpilased Liisi Tamm ja Anett Niine koostöös b210 arhitektidega valminud projektiga RÜÜRUUM. RÜÜRUUM on toode, mis ühendab arhitektuuri ja rõivavormi ning pakub lahendust nii avatud suhtlemiseks kui üksiolemiseks. Tänu naturaalsele lambavillast viltmaterjalile loob RÜÜRUUM kandjale sooja ja turvalise keskkonna. Arhitektuuribüroo b210 tellimusel valminud mitmefunktsiooniline lahendus on kuni 21. novembrini eksponeeritud Eesti Arhitektuurimuuseumis näitusel „Majad, mida me vajame“. 

2019. aastal valiti sama konkursi finaali Pallase tekstiiliosakonna üliõpilased Mari-Triin Kirs, Anett Niine ja Liisi Tamm.

2021. aasta finalistid esitlevad oma projekte rahvusvahelisele žüriile 17. septembril. Preemia saaja kuulutatakse välja 24. septembril konverentsil Talking Textiles ning veebilehel www.trendtablet.com.