Foto: Vida Press
Suhted
10. september 2021, 12:55

Noored prantslannad saavad tasuta beebipille (1)

Prantsusmaal hakatakse alates uuest aastast pakkuma alla 25aastastele naistele tasuta rasestumisvastaseid vahendeid. Neilt ei kasseerita raha ka günekoloogi vastuvõtu, analüüside ega teiste rasedusest hoidumisega seotud protseduurid eest, kirjutab Briti leht The Guardian.

Prantsusmaa tervishoiuminister Olivier Véran seletas intervjuus France 2-le, et noorte naiste seas on rasestumisvastaste vahendite kasutamine vähenenud. „Peamiselt on põhjus rahaline. Need on liiga kallid. On vastuvõetamatu, et naised ei saa end kaitsta, ei saa võtta rasedusvastast vahendit, kuigi see oleks nende soov, sest nad ei saa seda endale lubada.“

Uus meede läheb riigile maksma umbes 21 miljonit eurot aastas. Miks lõpeb tasuta teenus 25. eluaastaga? Vérani sõnul on naistel alates sellest vanusest juba rohkem autonoomiat.

15–18aastastele on rasestumisvastased vahendid Prantsusmaal tasuta olnud 2013. aastast, kuid eelmise aasta augustist laienes see meede ka alla 15aastastele. The Guardiani teatel on see toonud kaasa abortide arvu languse.