Mähkmed.

Foto: Tairo Lutter
Lugejakiri
15. september 2021, 22:10

Lugejakiri | MIDA TEHA?! Mees ei taha beebil mähkmeid vahetada (7)

Mida teha, kui isa ei taha beebil mähkmeid vahetada?!

„Meie beebi on tänaseks 4kuune, aga mees pole seni kordagi suutnud ületada ebamugavust mähkmete vahetamises osas,” kurdab Sille.

„Mul oli päris raske sünnitus ja taastumine, kuid õnneks kolis esimeseks kuuks mu ema meie juurde. Ma ei suutnud beebit esimestel nädalatel isegi tõsta. Selg oli niivõrd hullusti valus. Siis ema aitas beebi pesemise ja mähkmete vahetamisega. Mehel oli küll töölt isapuhkus võetud, aga mähkmete puhul poleks ma ilma emata hakkama saanud,” on Sille oma emale väga tänulik.

„Nagu noaga oleks keegi selga lõiganud. Valu tõttu oleks ma beebi võinud maha kukutada. Mees teadis kõike ja hoolis – ma ei saa öelda, et ei hoolinud. Tõi süüa, tegi süüa ja koristas, aga on see üks ja ületamatu asi – mähkmeid ei vaheta. Ta on nõus neid poest ostma, aga vahetama mitte. Kõige kurvem on selle juures see, et teda ei aja mähkmed oksele ega ei teki mingit reaktsiooni, vaid tal on lihtsalt põhimõte. Et kuidas tema oma tütart alasti nüüd näeb ja vahetab. No minu arust ei ole vahet, kas tütar või poeg, sest selle järgi ei peaks siis mina pojal üldse mähkmeid vahetama. Ma kahtlen, et kui meil oleks poeg, et ta siis mähkmeid vahetaks. Mingi täiesti totter seisukoht, millest lahti ei saa lastud. Aga sisuliselt ei saagi ma ilma beebita kodust eemale. Kui tahan vanni minna, siis istub beebi meil mähe ümber ja nutab, sest issi ei vaheta mähet. Kui lähen koeraga jalutama, siis enne vahetan mähkme, et laps piinlema ei peaks. Mulle tundub, et tegu äkki mingi psüühilise häirega või miskit. Äkki peaks ta psühholoogi juurde saatma, et ta sellest üle saaks?! Kui oleks hädaolukord, siis jätaks ta me tütre musta mähkmega seni, kuni mu ema või õde appi saaksid tulla. Ma olen täiesti kindel selles. Kurb tunnistada, et selline oluline asi on nii mööda,” ei oska Sille murele lahendust leida.