Liiliad

Foto: ALDO LUUD
Lugejakiri
14. september 2021, 20:27

Lugejakiri | Nördinud patsient: liiliad ei sobi arstikabinetti! (3)

Arstil käinud patsienti häiris, et arsti ooteruumis oli vaasi pandud väga tugeva aroomiga liiliad.

„Istusin arstile pääsemiseks ooteruumis ja järsku tungis ninna tugev aroom. Tundsin kohe ära, et tegemist peab olema liiliaga. Oligi! Keerasin ringi ja seal nad mu selja taga laual olid. Mul ei olnud võimalik ka kuhugi eemale istuma minna, sest kohad olid täis,” kirjutab Merike.

„Ei läinud kaua, kui tundsin, et ajab aevastama. Turtsusin nagu kass. Mõni kõrval pööritas silmi ja kahtlustas, et mul vist koroona. Õnneks olid kõigil maskid ees - ka minul. Siis hakkas see lõhn lihtsalt vastu, sest ruum oli väike, aga lillel nii kange lõhn. Järgmisena hakkas pea mul valutama. No kuhugi ei olnud põgeneda ka! Lõpuks sain arsti juurde, aga juba tundus, et see lõhn oli uimaseks mind muutnud. Arsti juures õnneks oli aken lahti ja hea värske õhk, mis tegi pea klaarimaks. Hakkas kohe parem,” selgitab Merike.

„Arstil vist oli sünnipäev, sest laud ja kabinet oli õisi ja kommikarpe täis. Muidu kõik tore, aga minu arust liiliad arstikabinetti ja ooteruumi ei sobi! Just nende tugeva aroomi tõttu, mis paljudele kannatusi põhjustab. Ilus lill, aga peenras,” leiab naine.

Arsti sünnipäeva ei tahtnud Merike rikkuda ja ei öelnud seetõttu midagi.

„See pigem ongi vast klientidele oluline öelda, et ei maksa kinkida õisi, mis teatud kohta lihtsalt ei sobi. Mis see vaene arst oleks saanud teha? Patsient oleks kindlasti solvunud, kui ta poleks neid liiliaid vastu võtnud. Võibolla mõni ei tea, aga minu tuttavate seas on piisavalt inimesi, kes toas lihtsal ei kannataks nende õite tugevat aroomi. Tasub kingiks mingeid leebemaid õisi viia,” soovitab Merike.