Vaktsineerimine.

Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
13. september 2021, 20:27

Lugejakiri | Lapsevanem: mina oma last koolis vaktsineerida ei lase! (22)

Lapsevanem on nõus oma last küll koroonaviiruse vastu vaktsineerima, aga ei taha seda lasta teha koolis. Vanem ei mõista, miks ei võiks selles eest vastutada perearstid?

„Koolides saadetakse vanematele koju paberid, kus saab märkida, kas laps juba põdenud koroonaviirust või mitte. Sinna juurde tuleb ka lisada, kas lasen last koolis vaktsineerida või mitte. No kohe kindlasti mitte!” kirjutab Karmen.

Karmeni sõnul on ta ise ja teised tema perekonnas vaktsineeritud koroonaviiruse vastu.

„Ma ei ole vastane, vaid täiesti toetan ja pooldan vaktsineerimist, aga mitte koolis. Kui vaktsineerijaks on õde, kelle tööpäevad mööduvadki kooliõena, siis andku spetsialistid mulle andeks, aga tal pole piisavalt kogemust. Mitu süsti ta koolis aasta jooksul teeb? See arv on tühine, kui võrrelda seda haiglas töötava õega, kes juba praegu selle viimase aasta jooksul saanud koroonavaktsiinidega korraliku kogemuse. Ja tõenäoliselt saab ka kooliõde süstiga hakkama, aga kuidas on lood jälgimisega?! Haiglas, perearsti juures või vaktsineerimiskeskuses jagub personali, kel teadmisi ja oskusi. Mida teeb koolis see vaene õde siis, kui korraga mitmel hakkab halb? See ongi põhjus, miks ma ei pea õigeks, et lapsi koolis vaktsineeritakse. Pole kusagilt seda kiiret abi võtta. Ja miks seda vaktsineerimist peab nii laiali mööda ilma ajama? Meil on haiglad, perearstid – miks sellest ei piisa? No vaktsineerimine pole ju postiteenus, mis peab majaukseni jõudma! Liiga abituks tehakse meie inimesed,” leiab Karmen.

Karmeni sõnul ootab tema tütar ise, et saaks juba vaktsineeritud.

„Ütleb, et ei taha haigeks jääda. Aga ka tema ei taha koolis end vaktsineerida lasta. Juba ka seetõttu, et kooliõega puudub tavapärane kontakt, mis on olemas perearsti ja tema kõrval töötava õega. Üldse ei saa ma aru, miks on perearstid vaktsineerimisest kuidagi eriti kõrvale jäetud. Perearst teab ja tunneb oma patsiente ja nende lugusid kõige paremini. Miks seda ressurssi ei kasutata?!”