Terapeudist detektiiv: „Koolipraktikatel käies tunnen, kui väga mulle inimeste uurimine meeldib. Nende probleemidele lahenduse leidmine on justkui detektiivitöö. Olen täiesti veendunud selles, et alati leiab lahenduse,“ tõdeb Kadi.Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
24. detsember 2021, 08:38

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2021. aasta septembrinumbris. 

NIPIRAAMATU KAANELUGU | Teleajakirjanik Kadi Jaanisoo-Kuld: „Iga inimese ülesanne on olla õnnelik, siis pole ka nii palju kiuslikkust.“ (1)

Juba pikalt teleekraanil tegutsenud Kadi Jaanisoo-Kuld on silma jäänud teemadega, mille keskmes on inimesed oma suuremate ja väiksemate muredega. „Mulle tundub, et õiglus- ja kaastunne on minus keskmisest tugevamalt arenenud. Tundsin ise lapsepõlves vajadust, et minu muresid märgataks. Kuna seda ei juhtunud, lubasin, et sekkun alati, kui minu kohalolekust võiks tolku olla,“ mainib ta üht olulist asja, mis on teda mõjutanud.

Inimhinge keerdkäikude vastu on Kadi alati huvi tundnud, sest inimene on ju nii huvitav olevus. Isegi kui kõik inimesed ei pruugi meeldida, võib igaühe maailmavaates midagi põnevat leida. „Töö teleajakirjanikuna on võimaldanud mul arendada mõistmist. Inimesi on igasuguseid ja teinekord võib lausa suu lahti kukkuda, kui keegi mõne ootamatu ja arusaamatu mõtte välja käib. Vot sellistel hetkedel on põnev mõelda, et miks ja kuidas on talle just need seisukohad külge jäänud,“ selgitab saatejuht, miks ta hukkamõistuga ei kiirusta. Naine leiab südikalt, et meie ühiskonnas oleks vaja rohkem tolerantsust ja vabadust olla erinev. Nii on ta ka teleekraanile toonud erinevaid lugusid, mis võiks vaataja veidi teistsugustel teemadel mõtisklema panna.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99