Lugejakiri

Lugejakiri | Kas iga lapsevanem võiks saada esimese septembri töölt vabaks? (6)

LISA KOMMENTAAR

mnjah3. september 2021, 13:33
Kui 1. september oleks püha, siis oleks ju kool kinni, sest õpetajad on ka inimesed ja pole kedagi, kes teie lapsed vastu võtaks. Siis lähevad lapsed kooli 2. september ja lapsevanemad hakkavad tahtma, et 2. september oleks püha jne. Lihtsam on jõuda tööandjaga kokkuleppele, et see päev vabaks saada.
Õpetaja3. september 2021, 06:45
Esimesse klassi mineva lapse vanem võiks küll saada eelisjärjekorras selle päeva vabaks, et lapsega aktusele minna, aga üleüldist vaba päeva ma ei näe. Teine pool on aga tõesti see, et teatud ametid (nt õpetajad, direktor) ei saa antud päeva üldjuhul vabaks võtta, et oma isikliku lapse koolialgust tähistada.
paindlikkus3. september 2021, 05:12
Pidulik on see Tarkusepäev igal juhul, lipudki väljas. Aga riigipühana ei toeta. 1. klassi mineva lapse vanem peaks saama tööandjaga mõistlikult rääkida, et too kingiks vaba päeva, sätiks graafikut vms. Vanemate klasside kutid eelistavad pigem kambaga kuskile longerot jooma minna, üle hulga aja kokkusaamist tähistama, mitte koju emme kartulisalatit sööma. Pealegi ei alusta iga kool 1. septembril, mõned juba poolest augustist.
õpetajast lapsevanem2. september 2021, 22:14
tore, igati nõus! KÕIGILE lapsevanematest õpetajatele ja koolidirektoritele 1.sept ametlikult vabaks päevaks :-) Ei mingit diskrimineerimist ametite põhjal.
Mida2. september 2021, 21:38
Täiesti rumal mõte. Kes sul koolis neid aktusi korraldab kui see püha on? arvad tõesti et õpetajad peavad pühade ajal töötama? No mõtle nüüd oma peaga. Riigipüha on kõigil vaba, tee ise oma aktus siis kodus rumal.
juga3. september 2021, 02:21
Ei ole see riigipüha kaugelt kõigil vaba. Bürokraatide kontorid küll jah üldiselt suletud. Aga on küll topelttasustatav päev, reaalelus ka seda mitte kõigil. Ja mõne grammatikareegli võiks ikka olenemata riigipühast ära õppida.