Eneseareng
7. august 2021, 11:30

10 minutit enda heaks | Lae end täis meeldivaid tundeid!

Tee iga päev teadlikke samme, et su päev oleks tore ja täidaks sind meeldivate emotsioonidega. Alguses vajab see ehk järjepidevuse hoidmist, kuid see läheb üha lihtsamaks, sest lõpuks tekib doominoefekt. Nii saadavad ühe päeva positiivsed võnked sind edasi järgmisesse päeva, nii et heast enesetundest saab meeldiv harjumus ja tegevustest, mis sulle rõõmu valmistavad, vajadus.

Hea päeva tugisambad:

-       Alusta hommikut reipalt. Tee mõned venitused ja harjutused, veel parem: mine jalutama. Hommikuvõimlemise head mõju tunned terve päeva!

-       Muuda veidi oma menüüd. Kui tavaliselt sööd hommikuti keedumuna, siis virguta oma meeli hoopis müsliga. Võimalusel mine söö vahel lõunat kohvikus või palu süüa teha mõnel pereliikmel.

-       Tee midagi, mis sind naerma ajab. Nunnud loomavideod on alati toredad!

-       Võta päeval puhkehetki. Ka kui oled puhkusel, ole teadlikult osa aega jõude – istu kodus oma lemmikkohas ja naudi vaatepilti.

-       Näita välja headust. Selleks on palju võimalusi: hellita oma koduloomi, valmista õhtuks mõne pereliikme lemmiktoitu, hoolitse oma taimede eest või tee muud head.

-       Anna ajule puhkust. Tee midagi, mis sind jäägitult haarab, näiteks loe raamatut, vaata filmi või pane kokku puslet.

-       Õhtul täna end ilusa päeva eest. Tee õhtul mõttes nimekiri asjadest, mis läks täna hästi. Eriti mõjus on see mõtteharjutus, kui paned kõik positiivse kirja.