Ilu ja mood
2. august 2021, 15:00

TEE ISE! Kibuvitsaõli pakub suurepärast hooldust kuivale, vananevale ja aknest räsitud näonahale

Just praegu on õige aeg valmistada ise kibuvitsaõli. Naisteleht õpetab, kuidas seda teha!

UUS

Sõltuvust tekitavad seebid

Me armastame eestimaise Nurme tooteid, eriti nende seepe, ja pere uustulnukad teevad tuju kohe eriti heaks. Väga vahune kookoseseep eemaldab ka kõige tõrksama mustuse. Kitsepiimaseep on aga ideaalne ekstreemsete nahaprobleemide korral, sest sisaldab naharakkude uuenemiseks vajalikku A-vitamiini. Eesti kaskedelt korjatud lehtedest valmistatud seep loob aga nostalgilise meeleolu mõnusast maasaunast. Kaselehti on rahvameditsiinis pikalt kasutatud nahaprobleemide leevendamiseks ja koos eukalüptiõliga aitab seep taastada naha loomulikku niiskustasakaalu. Seebid hinnaga 4.95 ja palju muud hellitavat leiad veebilehelt Nurme.eu.

OHHOO!

Omanäolised sõrmused

Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseum kutsub vaatama ehtekunstniku ja disaineri Marta Boani ülinapi ning täpse materjalikasutusega näitust „Kanda või mitte kanda“. „Loomine on materjali muundamine. Mille põhjal otsustada, millest saab ja millest ei saa ehe? Kas eseme kaunistav potentsiaal annab sellele midagi juurde või võtab midagi ära? Kõigest sellest ma materjali vormides mõtlen,“ räägib ta loomisest. Isikunäitusel on geomeetriliste elementide põhjal loodud uus sõrmuste sari. Kõik prototüübid on valget värvi, kuid erinevast materjalist, tuues välja, kuidas sarnased kujundid võivad erineda või vahel isegi vastandlikud näida. Näitus on avatud 19. septembrini, kunstnikuvestlus toimub 12. augustil kell 17.30.

NIPP

Kibuvits valmib!

Kas teadsid, et C-vitamiini vajaduse saad kätte vaid paari kibuvitsamarja söömisest? Lisaks leidub marjas B-rühma vitamiine, ka E-vitamiini. Viimane on ju tuntud salarelv kortsude vastu. Kibuvitsast väärib kasutamist peaaegu kõik ehk õied, võrsed, lehed, juured, viljad. Kibuvitsaseemneõli pakub näiteks suurepärast hooldust kuivale, vananevale ja aknest räsitud näonahale.

  • Purusta kuivatatud marjad koos seemnetega.

  • Vala üle baasõliga (nt argaania-, avokaado-, jojoobi-, mandliõli).

  • Jäta minimaalselt neljaks või enamaks tunniks 50–60 kraadi juurde tõmbama.

  • Kurna, et saaksid puhta õli.

  • Hoiusta kinnises pudelikeses.

  • Kasuta nahal või juustel, lisa lemmikkreemi sisse ekstraniisutuseks või tilguta vannivette õhtuseks naudinguks.