Foto: pexels
Ilu ja mood
3. august 2021, 09:00

Teeme selgeks! Kuidas leida värvid, mis just sulle sobivad?

Moes ranged reeglid ei kehti. Sa võid alati kanda meelepärast värvi ja selles võrratu välja näha. Ometi teevad mõned toonid kandjale teistest suurema komplimendi. Kuidas need üles leida?

Nii nagu õige jumestuse ja soenguga saab oma stiili rõhutada ning esile tuua, on ka värvidel riietuses oluline roll. Kõigile ei sobi sinine, punase kannavad välja kõige enesekindlamad. Või kas ikka on nii lihtne? Kui võtad aluseks oma nahatooni, toeks juukse- ja silmavärvi, saad garderoobis võimutseva musta lihtsasti asendada.

Üldjoontes liigituvad nahatoonid kahte suuremasse gruppi: soojad ja külmad. Eraldi saab paigutada neutraalse. Millisesse gruppi sina kuulud, aitab selgeks teha mitu pidepunkti. Näiteks lähtugi oma loomulikust juukse- ja silmavärvist. Ka loomulikus valguses käeseljal läbi naha kumavate veresoonte silmitsemine on hea nipp. Sinakas värv märgib pigem külma, rohekas sooja nahatooni.

Soe nahatoon

Kollakas nahatoon ja tumedad tedretähnid viitavad tavaliselt soojale nahatoonile. Ka helepruuni, kuldse või roheka varjundiga silmad ja loomulikud või heledaks toonitud triibud, pruunid ning kuldse alatooniga hallid juuksed on selle tunnus.

Kanna:

Komplimendi teevad kindlasti oranž, kollane ja kuldne. Eriti elegantsel moel tulevad esile maatoonid, mis teistel kahvatuma kipuvad. Kanna julgelt pruuni, sügavat tummist punast, loodusest laenatud erinevat rohelist.

Väldi:

Õnneks on soojema nahatooniga peaaegu kõik värvid lihtsad kanda, seega tundub klassikalise musta valimine suisa raiskamisena.

Külm nahatoon

Kahvatu, roosaka alatooniga nahk, mida sageli ilmestavad punakad tedretähnid, viitab külmale nahatoonile. Ka sinised, hallid või tumepruunid silmad toetavad seda. Loomulik juuksevärv kipub enamasti olema tuhkblond, tuhkjas pruun või mustjas.

Kanna:

Hallid tumedamad varjundid (näiteks söekarva) on väga stiilne valik. Lisaks õrnalt sinakas, violetne või fuksiaroosa.

Väldi:

Väldi liiga julgeid ja silmatorkavaid toone, nagu elektrisinine, rohuroheline. Tugevat kollast või oranži tuleks pigem vältida, sest jõulised värvid muudavad naha kahvatumaks.

Neutraalne nahatoon

Kui naha alatooni on raske määratleda, on tegemist ilmselt neutraalse nahatooniga. Ka juuksevärv mängib erinevates varjundites, see võib olla hallikate triipudega blond või pruunides toonides. Silmadest leiab aga pähklikarva, mis on muutlik ja tujukas, käitudes pigem selle järgi, mis tooni riideid kantakse.

Kanna:

Neutraalsed toonid on loomulikult turvaline ja kindel valik. Näiteks heledam beež, hall. Samas saad ka põnevamalt, kui valid õrna virsikutooni või tuhmi roosa.

Väldi:

Liiga erksad toonid röövivad tähelepanu kandjalt. Ka erksatel põhivärvidel on pehmeid vorme, mida eelistada.