Foto: Vida Press
Suhted
15. juuli 2021, 16:59

Uuritakse seoseid koroonaviiruse ja erektsioonihäirete vahel

Arstid ja terviseeksperdid uurivad, kas Covid-19 võib tekitada kestvaid erektsioonihäireid, vahendab Los Angeles Times. K

Kuigi koroonaviirust põdenud mehed on arstile kurtnud, et peenis ei taha enam enne sängisambat püsti seista, leiavad eksperdid, et põhjapanevaid järeldusi nii väheste andmetega veel teha ei saa. USA-s Clevelandis asuva kliiniku uroloog, doktor Ryan Berglund sõnas, et andmeid on vaja koguda samasse vanusegruppi kuuluvatelt meestelt, kellel on ka sarnased tervisenäitajad.  

Rooma Tor Vergata ülikooli endokrinoloogia ja meditsiinilise seksuoloogia professor Emmanuele Jannini märkis aga, et poleks üllatav, kui Covid-19 meeste seksuaaltervist kahjustaks. „Erektsiooniprobleemid võivad tekkida neil, kes põevad Covidit raskelt ja pikalt,“ märkis Jannini. Professor lisas, et peenisehädade põhjust võib otsida Covidist tingitud kopsupõletikust, mille põdemise käigus tekib ka veresoontes põletik. Veresoonte põletik kahjustab ka kogu ülejäänud kardiovaskulaarsüsteemi ja kuna erektsioon tekib vere liikumisel peenisesse, ongi võimalik, et mast ei pruugi vinna minna.