Foto: Pexels
Ilu ja mood
9. juuli 2021, 11:30

Unistad pikkadest kiharatest? Viis nippi, kuidas seda saavutada!

Kes meist ei unistaks pikkadest ja tervetest juustest! Kuigi meil pole võimalik Disney Rapuntsli käest küsida, mis tema kaunite kiharate saladus on, avaldab päriselu Rapuntsel ehk Alena Kravchenko The Everygirlile, kuidas ta oma juuste eest hoolitseb.

„Suure tahtmise ja õigete võtetega saab iga naine oma juukseid kasvatada. Kõige olulisem on olla kannatlik,“ avaldab Alena.

Masseeri igapäevaselt peanahka

Igapäevase peanaha massaaži lisamine oma juuksehooldusrutiini võib tunduda tüütu, kuid pikas perspektiivis teeb see imesid. See suurendab peanaha verevarustust, mis aitab toita karvanääpse ja kiirendada juuste kasvu. Massaaži võiks teha 10–15 minutit.

Pese juukseid üks kord nädalas

Alena peseb juukseid kord nädalas ja talle meeldib kasutada nii professionaalseid kosmeetikatooteid kui ka loodustooteid. Ta kasutab šampooni, maski ja palsamit. Enne pesemist kasutab ta kas oliivi-, argaania- või kookosõli või mõnda enda tehtud juuksemaski. Lõpuks peseb ta juukseid sooja veega.

Püüa vältida kuumust

Alena pole kunagi fööni kasutanud ja laseb juustel loomulikult kuivada.

Kammi tihti juukseid

Alena ei kammi kunagi juukseid siis, kui need on märjad, sest nii on neid lihtne kahjustada. Kuid kui ta juuksed on kuivad, harjab ta neid kaks kuni kolm korda päevas. Kammimise hõlbustamiseks kasutab ta juuksespreid või -õli. Kasutada võiks kvaliteetseid puidust tehtud kamme, mis sobivad suurepäraselt pikkade ja paksude juuste harjamiseks.

Lõika juukseid

Selleks, et hoida oma juuksed tugevad ja terved, lõikab Alena juukseotsi vähemalt kaks korda aastas.