Kes küürib pliidi? Omanik või üürnik?!

Foto: Teet Malsroos
Lugejakiri
9. juuli 2021, 11:15

Lugejakiri | Üürnikust jäi maha must tualetipott ja ninakollidega kaetud diivan! (7)

Üürnikuga lepingu lõpetanud ja korterit üle võtma läinud omanik sai šoki. Ees ootas teda koristamata korter...

„Läksin päeval, mil olime üürnikuga kokku ju leppinud. Seega ta teadis, et nüüd tuleb korter tagastada ja see peaks olema puhas ning korras. See oli lepingus ka kirjas. Astun sisse ja esimesena märkan pesemata põrandat, pesemata uksi ja seina – no kaugele paistab ära, et koristamata. Pliit ja ahi olid süsimustad. Ma ei liialda- tõesti olid süsimustad! Külmiku alt voolas mingi vedelik, mille kõrval olid punased plekid - eeldan, et maasikatest. Ja üürnik endaga väga rahulolev ega märka justkui üldse, et midagi on nihu,” kirjeldab Siiri ja lisab, et kõike ei hakka kirja isegi panema.

Siiri sõnul üritas ta üürnikule selgitada, et midagi on nagu tal enne lahkumist veel tegemata, aga üürnikuks olnud naine olla lihtsalt vabandanud ja kiirustanud alla, et kolimisauto ootama ei peaks.

„No füüsiliselt ma talle ette kah seisma ei läinud,” kommenteerib ta.

„Kui külmiku avasin, siis liugles veeloigus mingi vetikalaadne tegelane. Kui diivani ära liigutasime, siis seal olid plekid, tolm, juuksekarvad, mänguasjad ja mingi imelik valge laik. Diivan paljastas ka suurema koguse tatikolle – vuih! Suitsuandur rippus ja ootas õiget hetke, et pähe kukkuda. Vannituba oli tõeline košmaar! Vannis näha käimisest jäänud randid- tumedad randid! Tualetipott oli ühe naisterahva kohta ikka uskumatu! Ja ta polnud enam mingi nooruke, vaid juba mõne aasta üle neljakümne! Ma küürisin kaks päeva, et kogu kraami puhtaks saada. Me veel õnneks kohtume ja räägime selle naisega, kes meil üürnikuks oli. Kolis mingi mehe juurde, aga milline mees tahaks sellist naist, kes isegi tualetiharja ei oska kasutada... Mees ütles, et mis ma siit ikka siis ootasin, et üürnikud käituvadki nii. Aga ma sellega ei nõustu, sest olen kohanud väga toredaid ja puhtaid eluviise armastavaid isikuid. Ometigi tekitab see kohe mingi takistuse ja stereotüübi peas, keda edaspidi tahaks vältida oma korteris,” lisab Siiri, et tema suhtlus veel loos olnud naisega ei ole katkenud, vaid asjade klaarimine jätkub.