Kass läks kondama.

Foto: Erki Pärnaku
Lugejakiri
5. juuli 2021, 11:14

Lugejakiri | Lemmikloom on kadunud! Miks jäetakse kass lahtisele aknale või rõdule?! (10)

Sotsiaalmeedia kihab kadunud kassidest, kes on akna või rõdu kaudu plehku pannud. Aga miks üldse jäetakse kass lahtisele aknale või üksi rõdule?!

„Ei möödu päevagi, kui keegi sotsiaalmeedias oma kassi ei otsi. Küll olid aknad lahti, küll kass rõdul. Lipsas välja ja pani plehku. Ma saan aru, et tegijal-omanikul ikka võib juhtuda, aga kas need massidena tänavale sattuvad kassid kõik on ikka selle „kogemata„ ohvrid?! Ma kahtlen!“ kirjutab Sille.

„Kas kass peab istuma lahtisel aknal või rõdupiirdel? Mis paneb meid uskuma, et ta alla ei hüppa või ei kuku?! See, et seni seda juhtunud ei ole – see nüüd küll tagalat ei kindlusta! Ma võin veel mõista, et inimesed õhutavad tuba ja aknad paokil, aga lahtisele aknale kassi lastes oledki teinud valiku, et võid oma lemmikust ilma jääda. Väikest last sa ju ka ometigi aknale ei jäta?! Miks me ei taga loomadele turvalist elu ja turvatunnet? Kass ei taha turvalisest kodust tänavale müra sisse sattuda. Ja pärast otsitakse, et mu arg kiisu on kadunud. Hea, et vähemalt otsitakse, aga muidu on see olukord ikka kurb. Mõtlen sellele iga kord, kui mõnel rõdupiirdel lösutavat kassi näen,” selgitab naine muret loomade pärast.

„Eriti närvi ajavad veel need n-ö boheemid, kes leiavad, et kass peabki vabana majade ja autode vahel kõndima. Igas linnas on mingid kindlad piirkonnad, kus taolist loomapidamist harrastatakse. Aga miks? Et sinu loom oleks järgmine kord autorataste all ja mina seda vaest õnnetukest piinlemas peaksin nägema? Kass on lemmikloom, kelle koht on kodus. Kui su kass tõesti ei suuda „vangistuses“ elada, siis osta rihmad ja käi temaga jalutamas! Ei mingit probleemi! Aga kassi koht ei ole üksi tänavatel. Nii hoolid oma kassist, aga ka kaaskodanikest, kelle auto ette su loom hüpata võib,“ kirjutab Sille, et tema arvates võiks kondavate kasside omanikele samuti olla mingi trahv.

„Ehk siis ollakse hoolsamad ja hoolitakse enam.”