Deodorant. Pilt on loole illustreeriv.

Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
2. juuli 2021, 14:02

Lugejakiri | Sõbrannal on ebameeldiv higilõhn (4)

Naine ei tea, kuidas viisakalt ja solvamata sõbrannale märku anda, et tema higilõhn häirib kaaslasi.

„Oleme üle kümne aasta sõbrad olnud ja sel suvel tunnen esimest korda, et midagi on sõbrannaga lahti. Oleme varem rannas ja reisidel käinud – isegi sporti koos teinud, aga ei ole midagi sellist kogenud. Nüüd on ikka nii, et ma juba ette kardan hetke, mil ta kätt tõstab või end liigutab,” kurdab Grete, et sõbranna higilõhn ei lase olla ega elada.

Grete on proovinud vihjeid jagada, aga need ei ole seni kohale jõudnud. „Rääkisin talle loo endast, kuidas ma pärast sportimist hullult higistan ja jube ebameeldiv, kui keegi lõhna peaks tundma. Mõtlesin, et ta võtab ka sel teemal kuidagi sõna ja avab end. Või vähemasti äkki kontrollib, kuidas tal on, aga ei. Ta ütles, et tal on õnneks vaja ainult korralikult pesta ja kasutada higipulka. Seal selgus veel üks uus tõsiasi, et kasutab mingit enda tehtud higipulka. Ma kahtlustan, et selles võibki asi olla. See lihtsalt ei toimi! Aga kuidas ma seda talle ütlen?! Nõmedalt kõlab ka see, et lähenen ja põrutan talle, et ta haiseb ebameeldivalt. Kindlasti pole ma ainus, kes seda tunneb. No tahaks ju säästa sõbranna tundeid ja teisi inimesi higihaisust, aga head lahendust pole,” kirjeldab Grete.

Naine on mõelnud, et kui vihjed ei toimi, siis ei jäägi muud üle, kui otse kõik ette laduda. „Kui ma olen ainus, kes seda teeb, siis võib ta jälle solvuda, et pingutan üle. Ja pole ju ka meeldiv, kui keegi meile midagi sellist räägib. Mul oleks endal ka piinlik, kui mulle tuleks keegi ütlema, et mine end õige pesema. Pehmet kukkumist ei olegi võimalik vist luua selles olukorras. Äkki aitaks see hädast välja, kui teeks talle kingipaki, kus sees kehahoolitsuseks mõeldud tooted ja higistamise vastu midagi?! Või jään niimoodi sõbrannast igaveseks ilma?”