Kollaaž

Suhted
26. juuni 2021, 08:20

„USSIKEELED“ | Julged sa seda endale tunnistada, kes või mis tegelikult sinu elu juhib ja hirme valdab? (1)

Hooaja viimases saates arutlevad ussikeeled selle üle, kelle või mille nimel oleme võtnud ühed või teised hoiakud? Miks me pelgame või ihkame just neid asju? Kel on tegelikult meie elu üle ohjad?

Teema üle pani meid arutlema kuskilt kuuldud lausekatke, et enamus USA kassafilme on seetõttu nii tüütud ja ajulagedad, et see on tehtud 13-14 aastaste poisslaste tarbeks, olgu siis tegemist (eel)tiineka enese või vaimselt sellesse vanusesse kinni jäänud isenditega.

See pani üht meist iseendalt küsima - mis veel võib olla jäänud kinni minevikku? Näiteks mingi ebamäärane hoiak, mille järgi me valime oma partnerit? Kodust või lapsepõlve „olulistelt“ kaasa saadud veider väärtustehoiak, mis ei luba end tunda hästi vanusega tahtes-tahtmata muutuvas kehas? Nautida teatud tegevusi? Tunda end tõeliselt vabalt näiteks intiimseimas olukorras?

Kui neid hoiakuid endale teadvusta ja jätta sinna, kus nad kuuluvad - minevikku - võib olla võimalik end tervest hulgast nimetutest ärritajatest vabastada. Näiteks see peavalu, miks sa enam näe teatud tüüpi kleitides hea välja. Miks tegelikult teatud laadi suhted ei sobi sulle. Miks sul on tagumine aeg mõned hirmud läbi valgustada ja välja lülitada.

Miks seda peaks tegema? Sest taolised hirmud võivad hakata meie elu juhtima olukordades, mil seda kõige vähem „vaja“ oleks. Näiteks äärmuslikus stressiolukorras, kus kogu meie kogemus ja teadvus peaks töötama just positiivse lahendi suunas.

Meie kujunemisaastad pole ainus valusate komplekside allikas. Neid võib tulla hiljemgi. Oluline on mõista, kuidas nad meie alateadvust kollitavad ja mil moel leiavad väljapääsu.

Sellest see saade räägibki. Head kuulamist ja kaasamõtlemist! Uuesti oleme eetris sügisel.