Lugejakiri

Lugejakiri | Rikutud sünnipäev: mu ema ei oska lapselapsele vanaemaks olla (32)

LISA KOMMENTAAR

Job Aiden8. juuli 2021, 08:43
Tuttav tunne. Minu ema pole kunagi mu lapsi hoidnud. Isegi kui on väga vaja ja otse palusin, et võtaks poisid hoida, siis keeldus. Samas sugulase lapsi hoidis küll. Kui etteheiteid tegin, siis ütles "ah mis sa nüüd".
Ehk on vanaema lihtsal haige. Ja väsinud (depressioonis).4. juuli 2021, 16:10
Memm4. juuli 2021, 12:05
Kui ikka nii harva lapselast näed, ei oska temaga tõesti nii äkki midagi peale hakata. Meie ajal ei olnud ka ei pamperseid ega muid vidinaid. Minu oma elab välismaal ja kui juba natuke jõuan harjuda, pean alati küsima, et miks minult jälle võetakse see, keda olen just armastama hakanud.
Evelin 4. juuli 2021, 01:31
Minu lapsed on 7 ja 9 aastased. Minu ema on neid näinud täpselt 7 korda. Iga aasta korra. ja siis ka tuleb vaid seisab koridoris, et tal on kiire. Tööl ei käi, ja elab 40 minuti kaugusel minust- aga vat...ei ole mingit huvi minu laste vastu. Ta isegi ei teadnud viimane kord, et mul teine laps sügisest kooli läheb. Mehe ema aga nunnutab vaid nooremat- kes on poeglaps. Ja suurem- tüdruk, tunnetab, et ta ei ole oodatud. Niiet ei saa neid ka mehe ema juurde viia, sest ei taha ebaõiglaselt ja valesid mälestusi tütrele nagu teha ei sobiks või oleks halvem. Õnneks on mul enda vanaema- 83 aastane.
Kolme poisi vanaema3. juuli 2021, 18:56
Tore on olla vanaema, tundke ikka lastelastest rõmu sest nad on lihtsalt armsad .Kahjuks tänapäeva vanaemad peavad tööl käima ning pigem jääb aega lastelaste jaoks liiga vähe. Laste hoidmist ei saa võtta kui kohustust, pigem võtke kui võimalust .
Naine3. juuli 2021, 16:57
Milline häbematus! Kas tõesti peab Teie ema olema teie lastele hoidja või nendega tegelema? Kas tema tellis need lapsed teilt? Kui teil pole raha professionaalsete lapsehoidjate palkamiseks, siis oleks sellele tulnud juba ette mõelda viljastamise käigus. 18.a. on laps teie hooldada ja milliseks ta kasvab on teie palgatud treenerite, õpetajate, kasvatajate ning teie valitud kooli ja koduse suunamise vili. Kui puudub majanduslik baas 18 a lapse vajaduste rahuldamiseks, siis neid ei soetata. Aga nõuda, et ema peab taluma lällavat, kõike käppivat räpakat seltskonda- häbi!
Naine3. juuli 2021, 12:20
Mul on 2 last. Nende kasvatamine oli suuuur töö minu jaoks. Armastan neid väga. Aga tõepoolest enam väikelaste poole ei taha isegi vaadata. Teem tutipluti, pistan maasikamarja pihku ja saadan ema seeliku alla tagasi. Minu töö on tehtud, aitäh! Ahjaa, palju õnne sünnipäevaks!!!
Huvitu3. juuli 2021, 12:04
Kus on kirjas seadus, et vanaemad peavad lapselapsi hoidma? Neil omad lapsed suureks kasvatatud ja nüüd elavad oma elu. Huvipuudus...mis mänge sa ikka 1,5 aastasega mängid?
Ene4. juuli 2021, 17:05
Mul sündis kaks nädalat tagasi 13.lapselaps, järgmised 8kuud ja 2,5a, siis juba edasi kõik 11 kuni 15aastased aga armsad kõik seda kahe nädalast ei tahtnud sülest ära anda kui külas käisid, väikestega saab lihtsalt mürada ja suuremate ga lihtsalt rääkida/nalja teha või mingit mängu mängida. Pikalt tegelemiseks kipub juba võhmale võtma, aga tore on kui tulevad!
Vot vot3. juuli 2021, 11:42
Mina olen 50,ei ela Eestis enam.Ema näen mõned korrad aastat,Kuid võimaldan emale mugava elu minu rahakotist. Kas ta on selle ära teeninud? Tegelikult pole.Kui laps olin,siis suhtles ta minuga mind pekstes, halvustades jne.Õde ta nunnutas. Ma ei tea senini miks. Minu esimene laps oli poeg.Ema oli uhke kui sùndis,kuid hoidmisega oli nii,et ei soovinud hoida.Isa tegeles meelsasti oma lapselapsega. Siis sai õde poja. Sama lugu,emal puudus huvi.Kuid see ei seganud teda näägutamast, kuidas peaks last kasvattama. Siis sain mina tùtar ja toimus midagi kummallist.Alles minu tùtrele oskas olla vanaema
Tiina suvelinnast3. juuli 2021, 11:34
Mina olen 7xvanaema ja hoisngi lapsi siis kui noored paluvad märku andes ja lapselapsed kes soovivad juba ikka ise olla minuga. Ise ma olen oma 4 last kasvatanud ülesse täitsa vanaema de juurde viimisega hoida, sest selleks olid vahemaad pikad ja tearud põhjused. Vanus ja nende elu on see aga ei heida ette ega kurda kuna Ise kujundada oma pere elu👩‍❤️‍👨👩‍👩‍👦külas sai alati käia ja rõõmu neilegi pakkuda lastelaste kasvamist nähes. Olgu nad pilvepeal hoitud. Ise saab ikkagi koos oma sõbrannadega kohapeale mudilased alati hoitud. Jah täna päevas ei tekigi noortel häid kaaslasi arvutist.
Kah vana3. juuli 2021, 10:03
Olen ka vanaema ja ka mina ei oska vàikeste lastega midagi peale hakata ja nii me vàga harva kohtumegi,
Vanaema3. juuli 2021, 09:26
No mina küll siin erilist probleemi ei näe. Kui tahad, et hoitakse siis nii ka ütle. Ära eelda, et lähed külla ja on lapsehoidja olemas.
Mina3. juuli 2021, 00:21
Räägid justkui minu ämmast. 0 oskust lastega ja noh vaadates ta poega ma ka ei imesta,kasvatust
Järglaste tekitamiseks see halvastikasvatatud tüüp sobis? 3. juuli 2021, 16:59
Hellu2. juuli 2021, 23:26
Ka meie laste vanaema ei hoia lapsi sest tal on aega vaid viinale ja vine all olla...ei! Ta ei peakski vaatama aga siis peaks ka vait olema kui lapsed sinna minna ei taha ja meie sinna viia ei taha 🤷‍♀️ elame ühes väikses linnas ja selleks et saaks veidigi aega palkasime lapsehoidja...
Ärgu siis vanaema imestagu, kui tulevikus ta lapselapsed teda ei tunnegi ja suhelda ka ei taha.2. juuli 2021, 22:48
täitsa tõsi2. juuli 2021, 19:04
Mul selline ema, kes 10 aasta jooksul on lapselast näinud vbl 10 korda. Ta keeldub kuhugi minemast lapsega jne. Täielik huvipuudus. Aeg-ajalt ikka loodad ja pettun taas. Elame samas linnas, ta kodune jne.
Karmen2. juuli 2021, 14:56
Vanaema võib olla ise haige ja kaugel olev, harva ema kohtav tütar pole seda isegi märganud, vaikselt ligihiiliv dementsus nt. Palun hoidke end oma ema tegemistega rohkem kursis, kirjelduse järgi võib Teie ema võib ise hoolt vajada!
Basic 3. juuli 2021, 08:57
Ak4. juuli 2021, 14:57
Kas just dementne? Lapsi saadakse muidugi erinevas vanuses aga keskmiselt on aastase lapse vanemad pikem 50-60 kandis. Tihti veel täiesti töölkäivad. Ehk hoopis väsinud ja tõesti ei oskagi nii harva nähtud lapsega midagi pihta hakata, eriti kui ema ise kohe jalga tahaks lasta. Kas lapse ei võõrasta?
Paula 2. juuli 2021, 13:40
Vabandust, aga sellised lapsehoidmised tuleb ikka enne kokku leppida, mitte kohale laekuda ja eeldada, et ema hoiab. See ema on oma lapse suureks kasvatanud ja tal ei ole enam mingit kohustust lapsi hoida. Kui ta seda teeb on see temast kena, aga nõuda seda küll ei saa. Lapsed peaks saama ikka selle arvestusega, et sa ise oled võimeline nad ka suureks kasvatama.
Hea tädi30. juuni 2021, 21:54
No ma ei saa aru!Ei midagi keelatut ega imelikku, aga kommentaar läks modede manu! Täiesti imelik! Huvitav, mis neile siis meeldiks, no nii magustoiduks? Ja samas olen lugenud igasugu roppusi siin!
Janely30. juuni 2021, 21:27
Kui seda vanaema ei oleks kuhu te siis oma võsukese panete,ise tegiteise kasvatate nii ütles minu ema mulle ja nii ka oli
mari30. juuni 2021, 15:22
see kiri on kindlasti toimetaja poolt kuskilt tõlgitud, stiilist on aru saada :) ja ülijabur sisutu kiri ka :)
Eesti keel30. juuni 2021, 21:29
Ei öelda "enda ", vaid OMA. HUVITAV, et loo kirjutaja nii vigaselt kirjutas nagu poleks kursis elementaarsete reeglitega. Midagi on mäda Taani riigis😏.
Erinevad inimesed30. juuni 2021, 15:01
Oma sünnipäevasel päeval on vast õigus ikka telefonis õnnitlusi vastu võtta. Pealegi elab lapse ema oma perega teises Eesti otsas. Kui vana on tänapäeval vana? Ei tea, kellel on nüüd õigus, aga nadi lugu kukkus välja. Ema sarjajad on vist ise samasugused leige suhtumisega.
naine30. juuni 2021, 12:57
Siis ei istu telefoni otsas vaid jälgid last ja vanaemal pole sellist kiirust su lapsele järgi joosta. Osa lapsi ongi kiired liikujad ja enda peitjad igausgsutesse kohtadesse, siis ei jõua vanad inimesed neid jälgida.
30. juuni 2021, 12:55
Lisan juurde: 1. vanaema võibolla ei julenud minna last krabama. Minul on kogemus, kus laps hakkas vanaema pelgama, sest pole harjunud. 2. 1,5 aastane vajab ikkagi ema, ka vanaemal võtab aega, et end samale lainele viia. 3. vanaema tõepoolest ei taha, et temast saab pikemalt lapsehoidja. Igaüks ei sobi selleks. 4. võimalus, et vanaema on haige. Näiteks hiiliv dementsus või muu haigus. Kuid isiksuses on toimumas muutused.
ka vanaema30. juuni 2021, 12:53
Peened daamed on tihti väga osavad lapsehoidjad. Kui ikka inimene ei ole hullult ülekaaluline või füüsilise puudega, ei peaks tõesti natuke lapselapsega tegelemine üle jõu käima. Nii väikesel lapsel ei saa ka eriliselt vana see vanaema olla. Selline huvipuudus tekitabki võõrandumist. Endal kaks last, kolm lapselast ja kaks lapselapselast. Kõigiga on tegeletud. Ise ka kõvasti tööd teinud ja veel kõvemini reisinud.
vanaema30. juuni 2021, 11:34
ei teki sel peenel daamel huvi võhivõõra pägaliku vastu.Ta linnadaam ja nooruslik,ei tema end piina ega vaeva ... ja mida on nii pisikeselt saada ?!
Head lapsed30. juuni 2021, 21:43
Tahtsin tegelikult +panna aga läks vastupidi i.